20.08.2022
България

След автобусната катастрофа: Поставиха нови знаци на АМ „Струма” край Боснек

Сигнализацията при 31-ви км на АМ „Струма“ в отсечката между пътните възли „Боснек“ и „Старо село“ е допълнена с нови пътни знаци, информират от АПИ.  Фолиото на буфера в началото на ограничителната система е сменено с по-висок клас, за да има същата светлоотразителност като останалите знаци.

 По разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов в последните работни дни на миналата година Агенция „Пътна инфраструктура“ изиска от пътноподдържащото дружество, което отговаря за този участък от АМ „Струма“, незабавно да прегледа проекта на съществуващата пътна сигнализация и да я допълни.  В резултат са монтирани допълнителни знаци Е18-„Вода за пиене“. Знаци има на отбивката на площадката за отдих, 250 м и 1000 метра преди нея.

В разделителната ивица, непосредствено след площадката за отдих, е монтиран нов знак Г1 – „Движение само на право след знака“, задължаващ пътуващите по основното направление да карат само направо. Буферът е елемент за начало на ограничителната система, която се монтира при опасност с цел разделяне на транспортните потоци и отбивки. Той е самостоятелен елемент за пътна безопасност, който олекотява евентуален удар на превозното средство при пътно произшествие. Инсталираният буфер е от най-висок клас и осигурява безопасното начало на ограничителната система, защитаваща спрелите автомобили на отбивката за отдих. Ограничителната система зад буфера може да задържа камион от 38 тона.

Допълнената схема за постоянната организация на движението в участъка е съгласувана от „Пътна полиция“ – Перник и Областно пътно управление – Перник. Пътната сигнализация в участъка изцяло съответства на законовите изисквания.

Related posts

702 наблюдатели са регистрирани за изборите

Дани Тренчева

5 703 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас

Дани Тренчева

293 нови случая на коронавирус и 13 починали през последното денонощие в България

Служители на „Автомагистрали – Черно море“ще блокират АМ „Хемус“

admin

НСО няма да може да спира депутатите без зелен сертификат да влизат в НС

Дани Тренчева

Оставките в ДБ няма да попречат на преговорите за кабинет

Дани Тренчева

Leave a Comment