30.11.2022
Благоевград Пулсът на Югозапада

Симона Митова оглави „Образование и иновации” на община Благоевград

С нова длъжност, директор, Симона Митова оглави „Образование и иновации” на община Благоевград. За заемането на поста потвърди самата Митова, която в неделя следобед бе сред гостите на откриването на регионалния кръг на националното състезание „Най-добър млад готвач/сервитьор” в Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делев”, пише в. „Струма“.

С. Митова е назначена миналата седмица на поста директор „Образование”. Новата длъжност е разкрита съвсем наскоро, свидетелства и информацията на официалната страница на общината, където С. Митова, както и бившата педагогическа съветничка на Математическата гимназия Ваня Алексиева фигурират като главни експерти „Образование” в дирекция „Образование и иновации”.

Припомняме, че С. Митов бе назначена за началник на отдел „Образование” от екипа „Камбитов” в края на март 2016 г., след като преди това бе директор на детската градина в квартал „Грамада”. Четири години по-късно трудовият й договор бе прекратен от тогавашния кмет Румен Томов с мотив съкращение на щата след утвърдено от общинските съветници длъжностно разписание. Последва съдебна сага и в крайна сметка след констатирани съществени процесуални нарушения заповедта на екскмета Румен Томов е отменена, а общината бе осъдена да изплати 1670 лв. на Симона Митова за направените от нея съдебни разноски.

В началото на тази година настоящият кмет Илко Стоянов назначи Симона Митова като гл. експерт, отговарящ за детските градини, тъй като длъжност началник-отдел „Образование” няма и в новата структура на неговия екип.

„В унисон с държавните политики и при спазване на правилата, община Благоевград ще продължи да подпомага, подкрепя и предучилищното, и училищното образование”, коментира новият директор в общината Симона Митова, която е в основата на действащата система за прием в 1 клас. Тя бе приета през 2018 г. и въпреки опитите по времето на Р. Томов да бъде заменена с нова продължи да се прилага, включително и в частта си за определяне прилежащите територии на училищата, или т.нар. райониране.

Научавайки новината, училищни директори изразиха удовлетвореност, че отново ще работят със С. Митова, още повече че досега в общината под ръководството на Ил. Стоянов нямаше нито зам. кмет с ресор „Образование“, нито пък директор/началник на отдела/дирекцията.

Related posts

Контролната среща между „Септември“ (Симитли) и „Струмска слава“ (Радомир) се отлага

Дани Тренчева

Българчетата от чужбина ще учат до 3 години допълнително български в училищата у нас

Полазник прекрачи прага и влезе в група „Мечета“ от филиал Ян Бибиян на ДГ „Радост“ – Симитли

Дани Тренчева

Акция „антидрога“ в Петрич и Долно Церово

Дани Тренчева

„Септември“ (Симитли) се подсили с четирима нови футболисти

Дани Тренчева

Внушителна група от община Симитли със заявка за силно представяне на кукерския фестивал в Благоевград

Дани Тренчева

Leave a Comment