28.11.2023
112 Свят

Силен взрив в сграда в центъра на Атина, има един ранен

Силна експлозия е станала тази сутрин в сграда в центъра на гръцката столица Атина, съобщи телевизия Скай. Сградата, засегната от взрива, се намира близо до известния античен Храм на Зевс в града.

При експлозията сериозно е ранен един човек, който е откаран в болница.

На мястото на инцидента е пристигнала противопожарната служба с 18 служители и 6 автомобила, които са поставили под контрол избухналия пожар. Засега няма информация за причините за експлозията, но се съобщава за сериозни щети в района.
И в двете посоки е затворен централният булевард „Сингру“.

Изтичане на природен газ или пропан-бутан е най-вероятната причина за взрива, съобщи телевизия Скай, като се позовава на източници от противопожарните служби.

Пострадалият е 78-годишен мъж, който е откаран в болница с изгаряния по крайниците.

Експлозията е станала между партера и първия етаж в жилище. Останалата част на сградата не е била обитавана, защото апартаментите се подготвяли за отдаване под наем.

При огледа пожарникарите са установили изтичане на газ, което се смята за причина за взрива. Избухнал е ограничен пожар, който е поставен под контрол.

На сградата са нанесени значителни щети по стените и прозорците, както и на постройката срещу нея. Счупени прозорци има по сградите в радиус от 200 метра, щети са понесли и два автомобила.

Щастливо обстоятелство е, че заради днешния почивен ден, обявен в Атина заради обилния снеговалеж в понеделник и вторник, движението е било слабо и няма други пострадали хора.

Източник: БТА

Related posts

Интерпол отново издирва Цветан Василев

admin

Обраха нотариална кантора в Перник

admin

УБИЙСТВО ЗА ПАРИ: Общинската съветничка от Велинград удушена заради стотици хиляди левове

admin

Разкриха телефонна измама за 70 000 лева

admin

Чернобил продължава да бъде без електрозахранване

Дани Тренчева

Шофьор загина при челен удар

admin

Leave a Comment