09.02.2023
112 Свят

Силен взрив в сграда в центъра на Атина, има един ранен

Силна експлозия е станала тази сутрин в сграда в центъра на гръцката столица Атина, съобщи телевизия Скай. Сградата, засегната от взрива, се намира близо до известния античен Храм на Зевс в града.

При експлозията сериозно е ранен един човек, който е откаран в болница.

На мястото на инцидента е пристигнала противопожарната служба с 18 служители и 6 автомобила, които са поставили под контрол избухналия пожар. Засега няма информация за причините за експлозията, но се съобщава за сериозни щети в района.
И в двете посоки е затворен централният булевард „Сингру“.

Изтичане на природен газ или пропан-бутан е най-вероятната причина за взрива, съобщи телевизия Скай, като се позовава на източници от противопожарните служби.

Пострадалият е 78-годишен мъж, който е откаран в болница с изгаряния по крайниците.

Експлозията е станала между партера и първия етаж в жилище. Останалата част на сградата не е била обитавана, защото апартаментите се подготвяли за отдаване под наем.

При огледа пожарникарите са установили изтичане на газ, което се смята за причина за взрива. Избухнал е ограничен пожар, който е поставен под контрол.

На сградата са нанесени значителни щети по стените и прозорците, както и на постройката срещу нея. Счупени прозорци има по сградите в радиус от 200 метра, щети са понесли и два автомобила.

Щастливо обстоятелство е, че заради днешния почивен ден, обявен в Атина заради обилния снеговалеж в понеделник и вторник, движението е било слабо и няма други пострадали хора.

Източник: БТА

Related posts

Обявиха тридневен траур в РС Македония

Дани Тренчева

Двама души загинаха при пожар в жилищна сграда в София

Дани Тренчева

Жена е с опасност за живота, след като е блъсната на пешеходна пътека

admin

Арестуваха трима с контрабандни дърва

admin

ЕП подкрепи забрана за двигатели с вътрешно горене

В Белгия от днес отпада изискването за зелени сертификати и маски

Дани Тренчева

Leave a Comment