29.05.2024
112 Свят

Силен взрив в сграда в центъра на Атина, има един ранен

Силна експлозия е станала тази сутрин в сграда в центъра на гръцката столица Атина, съобщи телевизия Скай. Сградата, засегната от взрива, се намира близо до известния античен Храм на Зевс в града.

При експлозията сериозно е ранен един човек, който е откаран в болница.

На мястото на инцидента е пристигнала противопожарната служба с 18 служители и 6 автомобила, които са поставили под контрол избухналия пожар. Засега няма информация за причините за експлозията, но се съобщава за сериозни щети в района.
И в двете посоки е затворен централният булевард „Сингру“.

Изтичане на природен газ или пропан-бутан е най-вероятната причина за взрива, съобщи телевизия Скай, като се позовава на източници от противопожарните служби.

Пострадалият е 78-годишен мъж, който е откаран в болница с изгаряния по крайниците.

Експлозията е станала между партера и първия етаж в жилище. Останалата част на сградата не е била обитавана, защото апартаментите се подготвяли за отдаване под наем.

При огледа пожарникарите са установили изтичане на газ, което се смята за причина за взрива. Избухнал е ограничен пожар, който е поставен под контрол.

На сградата са нанесени значителни щети по стените и прозорците, както и на постройката срещу нея. Счупени прозорци има по сградите в радиус от 200 метра, щети са понесли и два автомобила.

Щастливо обстоятелство е, че заради днешния почивен ден, обявен в Атина заради обилния снеговалеж в понеделник и вторник, движението е било слабо и няма други пострадали хора.

Източник: БТА

Related posts

Прокуратурата разследва убийството в Елин Пелин

admin

Убийство след скандал в Слънчев бряг

admin

БЧК изпрати близо 33 тона хуманитарна помощ за Сирия

admin

COVID-19: Турция започна поставянето на пета бустерна доза

Дани Тренчева

Трима ранени в катастрофа край Разлог, дете с опасност за живота

Дани Тренчева

Полицията с официална информация за двойното убийство в Благоевград

Дани Тренчева

Leave a Comment