04.10.2023
България

Сигнали за нерегламентирани дейности в Българския спортен тотализатор

През последните няколко дни в Министерството на младежта и спорта са постъпили десетки сигнали за нерегламентирани действия на длъжностни лица от Държавно предприятие “Български спортен тотализатор”.

Според сигналите, длъжностни лица оказват натиск над служители на БСТ в цялата страна, принуждавайки ги да подписват определени декларации. Срещу работещите в системата на тотализатора се отправят и заплахи за репресии и уволнения.

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев гарантира, че ще бъдат предприети всички необходими законови действия, за да бъде защитен всеки един служител на Българския спортен тотализатор.

В ММС са подадени сигнали и за прекратяване на договори на служители на БСТ срещу изплащане на обезщетения. От Министерството считат, че подобни действия се извършват с цел нанасяне на вреда на бюджета на тотализатора, както и на целия български спорт.

Спортното министерство уверява, че започва проверка на всеки отделен сигнал с компетентните разследващи държавни органи. При установени незаконни действия ще бъде търсена съответната отговорност.

Източник: Пресцентър ММС

Related posts

Облачно и мъгливо, температурите до 15 градуса

admin

Сигнал за бомба в столичен мол

admin

Никулден е!

Дани Тренчева

Почитаме паметта на Свети пророк Захария

Дани Тренчева

Към края на юли 1576 деца са настанени в 1359 приемни семейства

admin

Засилени полицейски проверки в страната за празниците

admin

Leave a Comment