29.06.2022
България

Сигнали за нерегламентирани дейности в Българския спортен тотализатор

През последните няколко дни в Министерството на младежта и спорта са постъпили десетки сигнали за нерегламентирани действия на длъжностни лица от Държавно предприятие “Български спортен тотализатор”.

Според сигналите, длъжностни лица оказват натиск над служители на БСТ в цялата страна, принуждавайки ги да подписват определени декларации. Срещу работещите в системата на тотализатора се отправят и заплахи за репресии и уволнения.

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев гарантира, че ще бъдат предприети всички необходими законови действия, за да бъде защитен всеки един служител на Българския спортен тотализатор.

В ММС са подадени сигнали и за прекратяване на договори на служители на БСТ срещу изплащане на обезщетения. От Министерството считат, че подобни действия се извършват с цел нанасяне на вреда на бюджета на тотализатора, както и на целия български спорт.

Спортното министерство уверява, че започва проверка на всеки отделен сигнал с компетентните разследващи държавни органи. При установени незаконни действия ще бъде търсена съответната отговорност.

Източник: Пресцентър ММС

Related posts

Дневен хороскоп за 10 януари 2022

Дани Тренчева

Нов PCR тест открива варианта Омикрон

Дани Тренчева

Кунчев обяви при какви условия ще се затягат COVID мерките на национално ниво

Дани Тренчева

Николай Денков: Системното място на НИМХ е към МОСВ

Дани Тренчева

Нинова: Няма данни България да е изнасяла оръжия за Украйна

Дани Тренчева

Премиерът Кирил Петков посрещна гръцкия си колега Кириакос Мицотакис

Дани Тренчева

Leave a Comment