29.03.2024
Свят

Светът отброява последните часове на 2021 г

Светът отброява последните часове на 2021 г. Първи посрещат 2022-ра година в Нова Зеландия, а 25 часа по-късно последни ще празнуват в Американска Самоа. Много страни ограничиха или дори отмениха празненствата в новогодишната нощ заради COVID-19.

Въпреки рекордния брой нови случаи на коронавирус, Новата година ще бъде посрещната в Сидни с традиционната заря. Още рано сутринта се извиха опашки пред входните пунктове към местата, откъдето може да се наблюдава ефектното шоу.

„Това всъщност е, както можете да видите, идеалното място. Оттук се вижда пристанището на Сидни, както и Операта. Решихме да дойдем тук много рано тази сутрин, за да сме сигурни, че ще имаме най-добрите места и за щастие успяхме”, заяви турист в Сидни.  

Властите в щата Нов Южен Уелс със столица Сидни призоваха хората да бъдат внимателни. „Тази година е различно. Пандемията прави всичко различно… Ние обаче правим всичко възможно, за да можем да празнуваме…”, посочи Кловър Мур, кметица на Сидни.

Нова година в Сидни настъпва в 15 ч. българско време. Ню Йорк е готов да посрещне новата година, макар и на фона на по-заразния вариант Омикрон. Организаторите на традиционното честване на Таймс скуеър направиха репетиция с издигане и спускане на кристалната топка. Изпращането на 2021 г. ще мине при затегнати мерки. Броят на присъстващите ще бъде ограничен до 15 хиляди души вместо обичайните 58 хиляди, ще се допускат само напълно ваксинирани и с маски.

„Тази година кметът обяви, че ще има ограничение на празнуващите на Таймс Скуеър. Ще има обаче повече от милиард хора по целия свят, които ще се присъединят към нас по телевизията и в интернет. Това е единственият момент, в който всички се събираме, дори ако е само за 60 секунди, докато отброяваме до 2022 г.!”, посочи Джеф Строс, организатор на празненствата в Ню Йорк.

Всичко изглежда готово за новогодишните тържества и на друго емблематично място – плажа Копакабана в Рио де Жанейро. За очакваните стотици хиляди туристи по тротоарите в близост до популярното бразилско крайбрежие има щандове за сувенири, информационни павилиони, разположени са полицейски коли и кабини за първа помощ. Миналата година традиционното новогодишно шоу с фойерверки се проведе при необичайни мерки за социално дистанциране.

Източник: NOVA

Related posts

Трaнспортното министерство в Скопие ще отнеме лиценза на фирмата превозвач

Дани Тренчева

18 млрд. евро за Украйна догодина

admin

Италия въвежда суперзелен сертификат

Дани Тренчева

ЕК обсъжда координирано намаляване на акциза на горивата

Трима в неизвестност след силна експлозия във фабрика за производство на взривни вещества в Гърция

admin

Еврокомисията няма да препоръчва задължително ваксиниране срещу COVID-19

Дани Тренчева

Leave a Comment