12.08.2022
България Политика

Само една партия не подаде в срок отчета си за изборите

Сметната палата публикува отчетите за приходите, разходите и поетите задължения за плащане във връзка с предизборните кампании за проведените на 14 ноември 2021 г. избори за Народно събрание и за президент и вицепрезидент, а също и отчетите на участниците в балотажа за изборите за президент и вицепрезидент.

От общо 29 участници в изборите за Народно събрание – 20 партии, 7 коалиции и 2 инициативни комитета, отчети са подали в срок 28 участници. Една политическа партия – ПП „Благоденствие – обединение – градивност“ е представила отчет след нормативно определения срок.

Всичките 23-ма участници в изборите за президент и вицепрезидент – 12 партии, 2 коалиции и 9 инициативни комитета, са подали в срок отчетите си.

Сметната палата започна одитите за съответствие на декларираните приходи и извършените разходи във връзка с предизборните кампании на участниците в изборите за Народно събрание и за президент и вицепрезидент на Република България, в случаите, когато са над 1000 лв.

Източник: dariknews.bg

Related posts

Като юридически абсурд определи идеята за обявяването на форсмажор юристът Силвия Петкова

admin

Токът за бизнеса поевтиня с 4,7%

Дани Тренчева

С трактори и жива верига производители на плодове и зеленчуци затвориха пътя Пловдив-Карлово

admin

Евродепутатът Ангел Джамбазки повежда листата на ВМРО в област Благоевград

Дани Тренчева

Съдията, на когото бяха разпределени материалите за претърсване и изземване в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова си направи отвод

admin

Кирил Петков за КС: България загуби частица от своя суверенитет

Дани Тренчева

Leave a Comment