02.02.2023
Свят

Русия забранява полетите на авиокомпании от 36 страни, включително България

Като ответна мярка на забраната от страна на европейските държави за полети на руски самолети, Русия ограничава полетите на авиокомпании от 36 държави, съобщи „Росавиация“, цитирана от АФП.

„В съответствие с нормите на международното право, в отговор на забраната от страна на европейските държави за полети на граждански въздухоплавателни средства, експлоатирани от руски въздушни превозвачи и/или регистрирани в Русия, е въведено ограничение на полетите на въздушни превозвачи от 36 държави“, се казва в изявлението.

Както е посочено, ограниченията ще засегнат въздушните превозвачи от следните държави: Австрия, Албания, Ангила, Белгия, България, Британски Вирджински острови, Великобритания, Унгария, Германия, Гибралтар, Гърция, Дания (+ Гренландия, Фарьорски острови, Териториално море), Естония, Ирландия, Исландия, Испания, Италия, Канада, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Финландия, Франция, Хърватия, Чехия, Швеция, Джърси.

Полетите от тези страни могат да се извършват със специално разрешение, издадено от „Росавиация“ или от руското Министерство на външните работи.

Източник: NOVA

Related posts

Македонски митничари пропуснали катастрофиралия автобус с нередовни документи

Дани Тренчева

В Белгия от днес отпада изискването за зелени сертификати и маски

Дани Тренчева

Турция започва да прилага собствената си ваксина

Дани Тренчева

На 3 януари Земята ще се приближи максимално близо до Слънцето

Дани Тренчева

COVID-19 спира мачове във Висшата лига на Англия

Дани Тренчева

Папа Франциск предупреди за опасност от ядрена катастрофа в Запорожката АЕЦ

admin

Leave a Comment