01.07.2022
Свят

Русия забранява полетите на авиокомпании от 36 страни, включително България

Като ответна мярка на забраната от страна на европейските държави за полети на руски самолети, Русия ограничава полетите на авиокомпании от 36 държави, съобщи „Росавиация“, цитирана от АФП.

„В съответствие с нормите на международното право, в отговор на забраната от страна на европейските държави за полети на граждански въздухоплавателни средства, експлоатирани от руски въздушни превозвачи и/или регистрирани в Русия, е въведено ограничение на полетите на въздушни превозвачи от 36 държави“, се казва в изявлението.

Както е посочено, ограниченията ще засегнат въздушните превозвачи от следните държави: Австрия, Албания, Ангила, Белгия, България, Британски Вирджински острови, Великобритания, Унгария, Германия, Гибралтар, Гърция, Дания (+ Гренландия, Фарьорски острови, Териториално море), Естония, Ирландия, Исландия, Испания, Италия, Канада, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Финландия, Франция, Хърватия, Чехия, Швеция, Джърси.

Полетите от тези страни могат да се извършват със специално разрешение, издадено от „Росавиация“ или от руското Министерство на външните работи.

Източник: NOVA

Related posts

Ракета е ударила българско село край Одеса, един човек е загинал

Дани Тренчева

Румъния отлага преминаването към еврото до 2029 г.

Дани Тренчева

Две земетресения в Гърция тази нощ

Дани Тренчева

Жертви, ранени и хора в неизвестност след ударите в Украйна

Дани Тренчева

Властите в Мариупол: Успяхме да приберем над 1200 тела на загинали от улиците

Дани Тренчева

Обявиха тридневен траур в РС Македония

Дани Тренчева

Leave a Comment