04.12.2022
България

Ричард Алибегов: В скоро време ваксинирани ще излязат на протест за правото си на труд

„В цяла Европа протестират неваксинираните срещу зеления сертификат, а в България в най-скоро време ще излязат на протест ваксинирани хора за правото си на труд, който е гарантиран по Конституция.“ Това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в ефира на БНТ.

Припомняме, че от 00.00 часа тази нощ в София влязоха в сила нови противоепидемични мерки. Ограничава се до 50% капацитетът, работната площ, броят лица в обектите и заведенията за хранене и развлечения, като се запазва изискването за зелен сертификат. Работното време също е ограничено – до 22:00 часа.

„Беше ни обещано, че ако успеем да мотивираме персонала си да се ваксинират, ще продължим да работим. Сега се намираме в условия, които ваксинирани хора трябва да останат на улицата, а това няма как да го допуснем. Поради тази причина се стигна до бойкот“, смята Алибегов.

Той е на мнение, че в заповедта на РЗИ-София се ограничава само само ресторантите и развлекателния сектор. 

„Наложено е четворено ограничение на нашия сектор – 50% капацитет, 50% персонал, зелен сертификат и вечерен час. Господа, ако ще борим пандемията така, ние не сме съгласни“, каза Алибегов.

В същото време вчера депутати влизаха в Народното събрание само с картата си за народни представители, без да покажат зелен сертификат или резултат от отрицателен тест, въпреки че от 24 януари представянето на такъв е задължителен за влизане във всички сгради на НС. Стана ясно, че НСО няма право и задължение да проверява народните представители дали имат такъв, както и да ги спира, ако нямат.

Снимка: БГНЕС

Related posts

Европейската прокуратура продължава разследването по твърдения за измами с европейски средства в България

admin

Депутатите отказаха да отменят великденската си ваканция от 10 дни

Проф. Кантарджиев: Следващите две седмици ще са много тежки за българския народ

Дани Тренчева

Топ 5 на най-добрите причини да гласуваш в неделя

Дани Тренчева

Опитаха да оперират жена във видинската болница заради счупване, без тя да има такова

Дани Тренчева

Обвиненият за злоупотреби с пари за строежа на магистрала “Хемус”, иска по-лека мярка за неотклонение

admin

Leave a Comment