18.06.2024
България

Ричард Алибегов: В скоро време ваксинирани ще излязат на протест за правото си на труд

„В цяла Европа протестират неваксинираните срещу зеления сертификат, а в България в най-скоро време ще излязат на протест ваксинирани хора за правото си на труд, който е гарантиран по Конституция.“ Това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в ефира на БНТ.

Припомняме, че от 00.00 часа тази нощ в София влязоха в сила нови противоепидемични мерки. Ограничава се до 50% капацитетът, работната площ, броят лица в обектите и заведенията за хранене и развлечения, като се запазва изискването за зелен сертификат. Работното време също е ограничено – до 22:00 часа.

„Беше ни обещано, че ако успеем да мотивираме персонала си да се ваксинират, ще продължим да работим. Сега се намираме в условия, които ваксинирани хора трябва да останат на улицата, а това няма как да го допуснем. Поради тази причина се стигна до бойкот“, смята Алибегов.

Той е на мнение, че в заповедта на РЗИ-София се ограничава само само ресторантите и развлекателния сектор. 

„Наложено е четворено ограничение на нашия сектор – 50% капацитет, 50% персонал, зелен сертификат и вечерен час. Господа, ако ще борим пандемията така, ние не сме съгласни“, каза Алибегов.

В същото време вчера депутати влизаха в Народното събрание само с картата си за народни представители, без да покажат зелен сертификат или резултат от отрицателен тест, въпреки че от 24 януари представянето на такъв е задължителен за влизане във всички сгради на НС. Стана ясно, че НСО няма право и задължение да проверява народните представители дали имат такъв, както и да ги спира, ако нямат.

Снимка: БГНЕС

Related posts

БАБХ започва засилени проверки за предстоящите Коледни и Новогодишни празници

Дани Тренчева

Проф. Кантарджиев: Следващите две седмици ще са много тежки за българския народ

Дани Тренчева

Правната комисия отхвърли предложението на „Възраждане“ да отпадне зеленият сертификат за НС

Дани Тренчева

Борисов начело на комисията по външна политика, Петков-по европейските въпроси, Пеевски-в правната

admin

49 нови случая на COVID-19 у нас

10 151 са новите случаи на COVID-19, потвърдени у нас през последното денонощие

Дани Тренчева

Leave a Comment