28.03.2024
България

Ресторантьори: Зелен сертификат за всички или цялостното му отпадане

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България заявяват категоричната си позиция против дискриминационния подход, демонстриран от държавата по отношение на зелените сертификати, стана ясно от позицията на организациите.

От там посочват, че за пореден път темата за въвеждането на документа в Народното събрание беше отложена.

„В същото време множество сектори на българския бизнес, които са далеч по-малко рискови в сравнение с Парламента и държавната администрация, са принудени да работят със зелен сертификат. Така се имитират мерки, да се правим, че нещо вършим, а в същото време хората, които сме избрали да решават съдбата ни да ни се подиграват и да съсипват поминъка ни”, смятат още от бранша.

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България разкритикуваха и идеята при евентуално въвеждане на зеления сертификат в НС тестовете на депутатите да се плащат от данъкоплатците.

„Ние като работодатели не сме искали въвеждането на зелен сертификат за обектите ни, но с министерска заповед сме принудени да го спазваме и никой не поема тестовете на служителите ни. Тежката дискриминация по темата трябва да спре. Не може правилата да важат за едни, а демонстративно да се пренебрегват от тези, които ги въвеждат. Всички ние виждаме, че COVID  кризата се задълбочава не само у нас, но и в целия свят. Време е да се поеме отговорност и да се преосмисли обхватът на зеления сертификат, така че той или да обхване целия обществен живот, или да отпадне като изискване“, се казва още в разпространената позиция. 

Източник: NOVA

Снимка: iStock

Related posts

Условията за зимни спортове в планините са добри

admin

Министерският съвет заседава днес

admin

Тежка катастрофа затвори временно главният път София – Варна

admin

Ученик в XII клас е обвинен за държане на подправени парични знаци в големи количества

Дани Тренчева

Църквата празнува връщането на мощите на св. Иван Рилски Чудотворец в манастира му

admin

456 нови случая на заразяване с коронавирус

Дани Тренчева

Leave a Comment