25.06.2024
България

Ресторантьорите: Ще водим война с държавата, викайте танковете срещу нас

„Няма да спазваме повече ограничения от тези, наложени към момента! Дискриминационни ограничения без никакъв реален здравен ефект. Три години стигат! Безпомощността на държавата да се справи с всяка поредна вълна на COVID-19, не е причина браншът ни да бъде чегъртан“. Това зявяват в позиция Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.

Недоволството идва, защото, поради високата заболеваемост, много общини въвеждат нови мерки. Част от тях са налагане на вечерен час за работа на заведенията до 22 часа, ограничаване на капацитета им до 50%, засилени проверки за зелени сертификати. Ресторантьорите поискаха и оставката на главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

„Оставка на всеки, който вярва, че пандемия се бори само с ограничаване на нашия сектор. Време е за истинска промяна и за хора, които имат куража да водят войната. Истинската война, а не тази със заведенията”, категорични са от бранша.

Председателят на Сдружението на заведенията в България Емил Коралов заяви за „Твоят ден“, че ако се приемат такива ограничения, вероятно те няма да се спазват, тъй като отдавна малкото работещи заведения допускат само клиенти със зелен сертификат.

Ето и пълния текст на официалната позиция:

Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, подкрепени от своите членове на национално и регионално ниво, заявяваме категорично и безпрекословно:

НЯМА ДА СПАЗВАМЕ ПОВЕЧЕ ОГРАНИЧЕНИЯ ОТ ТЕЗИ, НАЛОЖЕНИ КЪМ МОМЕНТА! ДИСКРИМИНАЦИОННИ ОГРАНИЧЕНИЯ БЕЗ НИКАКЪВ РЕАЛЕН ЗДРАВЕН ЕФЕКТ!

Три години стигат! Безпомощността на държавата да се справи с всяка поредна вълна на Covid-19, не е причина браншът ни да бъде чегъртан.

Отново се говори за затварянето на част от нашия сектор и допълнителното ограничаване на останалата част. На единствените бизнеси, в които се въведе „зелен сертификат“ и в които все пак се постигна допълнителна безопасна среда.

Казахме ви неведнъж какво трябва да бъде направено, но вие или нямате капацитета да го разберете, или съзнателно се опитвате да ни затриете. Няма какво повече да се обясняваме и да ви изтъкваме доводи и доказателства. Нито ги заслужавате, нито има какъвто и да е било ефект от тях, казани ви в лицата. Всичките ви действия издават единствено популизъм и страх!

На всичкото отгоре не направихте нито една работеща мярка, от която засегнатият бизнес да получи подкрепа. Стигаме до извода, че това е абсолютно целенасочено.

И докато ние страдаме и изчезваме, вие отидохте на кино! Без маски! С цялото ни уважение към киното!

Искате да водим война с държавата, с институциите, които са нагърбени да следят за спазването на мерките? Ще я водим, защото няма какво повече да губим. Отсега ви казваме – викайте танковете срещу нас. Протестът ни ще е във всеки един от нашите обекти!

И още нещо:

Кунчев, оставка! Оставка на всеки, който вярва, че пандемия се бори само с ограничаване на нашия сектор. Време е за истинска промяна и за хора, които имат куража да водят войната. Истинската война, а не тази със заведенията.

Източник: NOVA

Related posts

Коалиционно споразумение: Председателят на НС ще се сменя всяка година

Дани Тренчева

Откриха още незаконно погребани тела край Банкя

728 нови случая на COVID-19 са регистрирани в страната

Дани Тренчева

Скривалище на ТЕЦ „Бобов дол“ може да побере стотици хора в централата

Дани Тренчева

/ВИДЕО/Как 12-годишно дете с аутизъм оцеля 9 дни в планината

admin

Ограничения в движението на автомагистрала „Тракия“

admin

Leave a Comment