29.03.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Регионална краеведска конференция се провежда днес онлайн в Регионалната библиотека – Благоевград

Регионална Библиотека „Димитър Талев“ – Благоевград организира днес Регионална краеведска конференция на тема „Народни художествени занаяти от Македонския край“. Конференцията е в онлайн среда, чрез Фейсбук.

В програмата са включени 10 доклада и дискусия. Сред темите са: „Срещи на най-малките с народните художествени занаяти в условията на детската градина“, „Тъкачество и бродерия – чудеса направени от ръцете на жената“, Библиографска справка „Народни художествени занаяти в България и на Балканите“ и други. Ще бъдат разгледани и теми, свързани с народните художествени занаяти от Светиврачкия край, от село Места, от Трънския край, от Неврокопския край, от село Катунци, от Банско и други.

Темите ще бъдат представени от библиотекари, краеведи, читалищни секретари, уредници в музеи от Благоевград, Перник, Сандански, Банско, Гоце Делчев, Якоруда.

Докладите ще бъдат издадени в сборник.

Related posts

Започва зарибяване на водоемите в цяла Югозападна България

admin

НПО „Операция: Плюшено мече“ зарадва с подаръци потребителите на ЦНСТ за лица с физически увреждания и лица с деменция – град Симитли

Дани Тренчева

Стопанският факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ отбеляза 30-годишнината си с научна конференция

Дани Тренчева

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира листата си с народни представители за област Благоевград за предстоящите парламентарни избори

Дани Тренчева

Област Благоевград навлезе в тъмночервената зона

Дани Тренчева

Отличие за пожарникарите, спасили две бебета в Благоевград

Дани Тренчева

Leave a Comment