19.08.2022
България Политика

Рашков: Открихме отрязъци от контролни разписки в дома на кандидат за депутат

Откриха отрязъци от разписки в дома на кандидат за депутат. Това заяви на брифинг вътрешният министър Бойко Рашков.

„Тук в софийска област има един кандидат за депутат. Не съм проучил дали е избран от листата на една известна политическа партия. По сигнала е извършена проверка и в дома му са намерени редица следи от това отстъпление – не само пари и списъци, а и контролни разписки от машината и финален протокол, за да може да докаже,че е гласувал ДПС”, каза той. И добави: „Така се проверява как е протекла търговията. Дали този, който е заплатен е гласувал наистина така”.

„Изправени сме пред множество престъпления против политическите права на гражданите”, каза Рашков.

„За предходните извънредни парламентарни избори установихме 91 случаи, в които образувахме досъдебни производства като престъпление против изборните права на гражданите. Нито през юли, нито сега твърдим, че сме успели да противодействаме на всички престъпления. Сега за първия тур на изборите се оказа, че постигнахме „рекорд”, защото установените случаи, по които ние и прокуратурата сме приели, че има данни за започване на досъдебно производство против правата на гражданите, делата вече са 122. Това е сериозен ръст”, посочи още той.

„Нямаме право да бъдем оптимисти, че след като сме предприели действия ние сме елиминирали това уродливо явление у нас – политиците да си купуват с пари местата в парламента. Не сме решили този въпрос, той остава и аз вбъдеще”, каза Рашков. И допълни: „Ще продължим да водим битка срещу този вид престъпност у нас. Тя не се различава по същност от която и да е друга у нас. Дълбоко убедени сме, че трябва да водим тази битка”.

Източник: NOVA

Related posts

Семейство от Варна с рекордна сметка за вода

admin

Нова хулиганска проява на Волен Сидеров

admin

МОН проучва опита на училищата в цялата страна в борбата с агресията

Дани Тренчева

Кабинетът ще назначи нови областни управители

Дани Тренчева

Тошко Йорданов проспал напускането на Кирил Симеонов

Присъединява ли се Петков към евролибералите? Ще влезе ли ПП в едно семейство с ДПС?

Leave a Comment