20.04.2024
България

Рашков вече се е срещнал с обвиняемия за пране на пари от строежа на „Хемус“

Не само бих се срещнал с Борислав Колев, аз вече се срещнах с него. Така отговори министърът на вътрешните работи Бойко Рашков на въпрос по отношение на обвиняемия за пране на пари от строеж на участък от „Хемус“ след церемонията „Полицай на годината“, който поиска среща с него и с главния прокурор Иван Гешев от името на неговия брат по време на делото за мярката за неотклонение.

„Това беше причината да закъснея с тази церемония. Откликнах на желанието на тези двама братя да се срещна с тях. „Има някои уточнения, които те направиха. Да не изпреварваме прокуратурата и разследващите, както и ГДБОП, които този следобед ще имат доста работа с обвиняемия. Както знаете, той е вече с мярка „задържане под стража“, допълни министърът.

„Неговият разпит ще бъде проведен в СГП. Не знам защо така са решили колегите от прокуратурата, вероятно така ще им бъде по-удобно. Не съм изненадан от това, което чух от него. Очаква се по-ускорено развитие към разследването, да се стигне до истината“, коментира той и заяви, че е чул и конкретни имена, но уточни, че не са публично известни, но ще станат тогава, когато разследването напредне.

Той коментира и казуса с бившия финансов министър Владислав Горанов. „Нещата не са толкова прости, колкото се опитаха да обяснят някои заинтересовани. Тече проверка“, разкри той.

Министърът беше на раздаването на наградите за „Полицай на годината“.

„Ние имаме много поводи да награждаваме през годината служители на МВР. Хората на „тихия фронт“, както се казваше, и както е по действителност, които се трудят неуморно и осигуряват сигурността в нашата страна, хората, които често изпитват критиките към системата, към конкретни служители на МВР, но системата продължава да работи и то успешно. Активността в последната година на МВР се повиши до степен, която да отговори на очакванията на българската общественост. За това за мен е голяма чест да наградим тези, които са проявили висока отговорност, изпълнявали са съвестно своите служебни задължения, така и да обърнем внимание на граждани, които са проявили доблест отговорност, които са предотвратили престъпления, както и са съдействали за разкриването им. Изпращаме една динамична година, постигнахме основната задача – гарантирането на честни и прозрачни избори, независимо от критиките към МВР. Наред с това служителите на МВР си изпълняваха съвестно и денонощно своя дълг към обществото. Той призова колегите си да се гордеят със своите отличия. „Наградите са малък жест за признателност, за търпението и разбирането на вашите близки. Благодаря за пътя, който се избрали, за енергията, с която да служите на родината“, адресира в края на церемонията в свое слово вътрешният министър.

Източник: dariknews.bg

Related posts

Обвиненият от Специализираната прокуратура за шпионаж български генерал от резерва остава под домашен арест

Дани Тренчева

Прогноза за времето – 21 декември 2021

Дани Тренчева

631 мигранти са задържани през януари

admin

Дневен хороскоп за 1 февруари 2022

Дани Тренчева

Безлов: Превърнахме се в един социално-медицински експеримент

Дани Тренчева

Тежка катастрофа на АМ „Тракия”

Дани Тренчева

Leave a Comment