22.06.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Районна прокуратура-Благоевград предаде на съд обвиняем за купуване на гласове

Районна прокуратура-Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж, който е криминално проявен и е осъждан многократно.

На 09.07.2021 г., в гр. Благоевград, той предложил и дал на 2 лица парична сума в размер на по 40 лева. Записал адресите им и местата на избирателните секции, в които щели да гласуват на парламентарните избори, насрочени за 11.07.2021 г. Обяснил, че допълнително ще им посочи номера на интегралната бюлетина.

С действията си обвиняемият целял да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия.

В хода на образуваното досъдебно производство са били събрани доказателства за извършеното от Р.Г. престъпно деяние против политическите права на гражданите.

Предстои делото да продължи в съда.

Related posts

Община Благоевград с поредна кампания за събиране и извозване на опасни и битови отпадъци

Дани Тренчева

За първи път Техническият факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще обучава студенти в магистърската програма „Безжични технологии и електромагнитна съвместимост“

Дани Тренчева

Водоснабдяването на улица „Нова махала“ в Симитли ще бъде преустановено на 2 декември

Дани Тренчева

„Левски“ (Крупник) победи „Пирин II“ (Разлог) в отложен мач

Дани Тренчева

Съдът в Дупница наложи наказание на мъж отглеждал коноп в Кочериново

Дани Тренчева

Отборите „Малина“ и „Ел Класико“ ще се борят за първото място в коледния футболен турнир на община Симитли в памет на Иван Янчев

Дани Тренчева

Leave a Comment