25.01.2022
България

Разследват лекар за фиктивни прегледи и фалшиви документи

Образувано е досъдебно производство срещу лекар от Исперих, извършвал фиктивни прегледи и съставял неистински документи, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград.

Действията на полицейските служители са осъществени в рамките на продължилите проверки, свързани с установени груби закононарушения при гласуването в подвижни секции на изборите от 4 април и 11 юли тази година. Установени са данни за съставяне на документи с невярно съдържание, за които са получавани неправомерно средства от НЗОК. Извършени са претърсвания в кабинет на общопрактикуващ лекар. Иззети са материали и документи, от които става ясно, че медикът е извършил фиктивни прегледи на над 190 лица, за което се е възползвал от парично възнаграждение. Данни за извършени престъпления са констатирани и при изготвянето на неистински медицински бележки, които са използвани за гласуване в подвижна избирателна кутия на предходните избори.

По случая е образувано досъдебно производство. В процес на изясняване е и размерът на нанесената щета. Действията на полицията продължават, посочват от Областната дирекция на МВР в Разград.

От там припомнят, че в края на октомври месец директорът на дирекцията ст.комисар Диян Минков оповести информация за констатирани престъпления в хода на разпоредена от Главна дирекция „Национална полиция“ проверка заради установени фрапиращи разлики между случващото се на територията на Разградска област и останалите региони в страната. Бяха образувани общо девет досъдебни производства. Разследването продължи, като действията на криминалистите обхващат медицински и длъжностни лица в общините, допълват от полицията. 

Източник: БТА

Related posts

Рашков след разпита в Прокуратурата: 30-40% от парите за „Хемус” са се насочвали към ГЕРБ

Дани Тренчева

Янев за мерките: Готов съм да понеса отговорността

Дани Тренчева

Оставиха в ареста обвиняемия за убийството в Катунци

Дани Тренчева

2018 са новозаразените с COVID-19 у нас

Дани Тренчева

ЦИК: Получихме сигнали за агитация във Viber

Дани Тренчева

Кирил Добрев: Дойде и моят ред да бъда изключен от БСП

Дани Тренчева

Leave a Comment