17.06.2024
Пулсът на Югозапада Разлог

Разпределят бюджета на болницата в Разлог поради цената на тока

Със стриктно разпределение на бюджета на здравното заведение болницата l Разлог засега успява да се разплати с доставчици, както и да плати месечните си фактури за ток, газ и др. 35 000 лева е последната сметка за газ, информира д-р Божидар Велев медицински управител.

12 000 е последната получена фактура за ток, тя е за м. декември и е с хиляда лева повече от тази за м. ноември. Все още се очаква месечната сметка за електричество за януари.

Според директора на болницата в Разлог благодарение на изпълнените от община Разлог проекти за енергийна ефективност през последните години – изолация, сменена дограма, поставени енергоспестяващи лапи, уреди  и др. има икономия от разход електричество и ресурс за отопление.

Д-р Велев коментира, че са необходими  незабавни мерки за  лечебните заведения, както и  компенсации за ограничаване на ефекта от рязкото увеличаване на цените на електроенергията и  необходимост от актуализация на цените на клиничните пътеки. Заради намалелите постъпления от спрения планов прием, сега болницата разчита на средствата получавани за изпълнение на дейности по лечение на пациенти с ковид, но е нужно и повишаване на цените на клиничните пътеки , тъй като се очаква  „вълна“ от пациенти със забавено лечение, недиагносицирани и нелекувани навреме заради ограничаване на плановия прием или избягване посещението на лечебни заведение поради притеснения, свързани с пандемията. 

Източник: Радио Благоевград

Related posts

45 ГОДИНИ КИТАРО-МАНДОЛИНЕН ОРКЕСТЪР „СТЕФАН БОРИЛОВ“

admin

Боби „Хапчето“ падна с 50 гр. кокаин на входа на Благоевград

admin

Камион спука гума, разпиля трупи по Е-79

Дани Тренчева

Лек трус беше засечен в Благоевградско

Дани Тренчева

Безплатен куклен театър за децата на Сандански

Дани Тренчева

Благоевградчани – противници на мерките на МЗ, въпреки това, нараства броя на желаещите да се ваксинират

Дани Тренчева

Leave a Comment