25.06.2024
България

Радев към ГЕРБ-СДС: Имате опит, който трябва да съответства на политическа мъдрост

“Вие безспорно сте формация с добър политически опит. Вярвам, че на този опит трябва да съответства и определена политическа мъдрост”. Това заяви президентът Румен Радев преди началото на консултациите с ГЕРБ-СДС за съставяне на кабинет.

По думите на държавния глава след изборите има нужда от промяна и всички трябва да се съобразяват с това. „Последните две служебни правителства, които назначих, стабилизираха страната и доказаха, че е възможно управление, което обединява хора с различни политически възгледи”, посочи той.

„Както и хората очакват от вас да бъдете конструктивни. Мога да ви уверя, че както бях критичен към вас, така ще бъда критичен и към всяко друго управление. Целта е постигнатото дотук да бъде надградено, а не да вървим назад”, подчерта Радев.

„Гарантираме, че ще бъдем знаеща, можеща и непримирима опозиция. Ще бъдем със силни и непримирими позиции по отношение на отстояването на демокрация, законността и спазването на Конституцията“, посочи от своя страна Десислава Атанасова. 

И допълни: „Ако правителството, което ще бъде сформирано, има нужда от помощ и свъет, ще ги получат от нас. Но мога да ви обещая, че всяка грешка ще бъде осветявана и сочена. Не само защото това го изисква позицията ни на опозиция, но и защото, за да има добро управление, трябва да има силна и знаеща опозиция”.   

Източник: NOVA

Снимка: БГНЕС

Related posts

Антикорупционният фонд със сигнал до европейските прокурори

admin

Игнажден е!

admin

Колко харчат партиите за реклама в медиите по време на предизборната кампания

admin

НОВАТА ВЛАСТ: НС одобри кабинета „Петков“

Дани Тренчева

До 15 януари България праща в Брюксел коригирания План за възстановяване в частта за върховенство на правото

Дани Тренчева

Костадин Ангелов платил 323 000 лв. за падащ покрив на „Александровска“

Leave a Comment