10.12.2023
България

Радев към ГЕРБ-СДС: Имате опит, който трябва да съответства на политическа мъдрост

“Вие безспорно сте формация с добър политически опит. Вярвам, че на този опит трябва да съответства и определена политическа мъдрост”. Това заяви президентът Румен Радев преди началото на консултациите с ГЕРБ-СДС за съставяне на кабинет.

По думите на държавния глава след изборите има нужда от промяна и всички трябва да се съобразяват с това. „Последните две служебни правителства, които назначих, стабилизираха страната и доказаха, че е възможно управление, което обединява хора с различни политически възгледи”, посочи той.

„Както и хората очакват от вас да бъдете конструктивни. Мога да ви уверя, че както бях критичен към вас, така ще бъда критичен и към всяко друго управление. Целта е постигнатото дотук да бъде надградено, а не да вървим назад”, подчерта Радев.

„Гарантираме, че ще бъдем знаеща, можеща и непримирима опозиция. Ще бъдем със силни и непримирими позиции по отношение на отстояването на демокрация, законността и спазването на Конституцията“, посочи от своя страна Десислава Атанасова. 

И допълни: „Ако правителството, което ще бъде сформирано, има нужда от помощ и свъет, ще ги получат от нас. Но мога да ви обещая, че всяка грешка ще бъде осветявана и сочена. Не само защото това го изисква позицията ни на опозиция, но и защото, за да има добро управление, трябва да има силна и знаеща опозиция”.   

Източник: NOVA

Снимка: БГНЕС

Related posts

Ограничения в движението на автомагистрала „Тракия“ в посока Бургас

admin

14% от взетите проби за COVID-19 са положителни

Дани Тренчева

Ивайло Мирчев: Гешев проявява обществена импотентност

admin

Хаджигенов и Бабикян заляха табелата на руското посолство с червена боя

admin

Нинова на лидерската среща: Ако има желание, ще се намери начин

admin

Пламен Данаилов: Близо 2 милиарда лева ще бъдат изплатените компенсации заради високите сметки за ток

Дани Тренчева

Leave a Comment