25.01.2022
Икономика

Радев: Азербайджан е готов да ни доставя повече газ на най-добри цени

Азербайджан има пълна готовност да доставя на България допълнителни количества газ и то на най-добрите цени. Това обяви президентът Румен Радев пред журналисти в Брюксел.  

„За нас е важно да имаме физически носител. Това е тази газова връзка между България и Гърция, която я чакаме 10 години. Говорихме с премиера Мицотакис, в понеделник ще е в България да продължим разговорите за нея”, заяви Радев.

По време на разговорите в Брюксел, според Радев, ставало ясно, че европейските лидери все повече разбират какво означава битовите потребители да са на свободния пазар.

„Цените днес са ужасни. 300 евро на мегават час, а в България е една от най-ниските. Обмисля се как да бъдат защитени битовите потребители от колебанията на цените”, обясни президентът.

Относно наложения у нас мораториум върху цените на тока, парното и водата, президентът заяви, че трябва много добро експертно обмисляне.

„Трябва да бъде изцяло в рамките на закона. Трябва да се направи дълбок анализ. Хората трябва да са защитени, но трябва да помислим и за последствията върху пазара”, заяви Радев.  

Източник: NOVA

Related posts

МС: До края на епидемичната обстановка ДДС остава 9% за някои стоки и услуги

Дани Тренчева

„Булгаргаз“ ще предложи на КЕВР поевтиняване на газа

Дани Тренчева

Нова година – нови сметки: Колко ще плащат домакинствата на газ?

Дани Тренчева

Турската лира отбеляза ново рекордно ниско ниво

Дани Тренчева

Важни промени за пенсиите влизат в сила след месец

Дани Тренчева

Експерт: Цената на бензина може да достигне и 3 лева

Leave a Comment