03.12.2023
Икономика

Радев: Азербайджан е готов да ни доставя повече газ на най-добри цени

Азербайджан има пълна готовност да доставя на България допълнителни количества газ и то на най-добрите цени. Това обяви президентът Румен Радев пред журналисти в Брюксел.  

„За нас е важно да имаме физически носител. Това е тази газова връзка между България и Гърция, която я чакаме 10 години. Говорихме с премиера Мицотакис, в понеделник ще е в България да продължим разговорите за нея”, заяви Радев.

По време на разговорите в Брюксел, според Радев, ставало ясно, че европейските лидери все повече разбират какво означава битовите потребители да са на свободния пазар.

„Цените днес са ужасни. 300 евро на мегават час, а в България е една от най-ниските. Обмисля се как да бъдат защитени битовите потребители от колебанията на цените”, обясни президентът.

Относно наложения у нас мораториум върху цените на тока, парното и водата, президентът заяви, че трябва много добро експертно обмисляне.

„Трябва да бъде изцяло в рамките на закона. Трябва да се направи дълбок анализ. Хората трябва да са защитени, но трябва да помислим и за последствията върху пазара”, заяви Радев.  

Източник: NOVA

Related posts

Очаква се успокояване при цените на петрола

Дани Тренчева

С над 47% по-ниска цена на природния газ за ноември предлага „Булгаргаз“

admin

БАН е „възмутена“ от бюджета на Академията за 2022 г.

Дани Тренчева

Започва нов прием на документи по мярката 60/40

admin

Поскъпват лекарствата у нас

Дани Тренчева

Косово забрани копаенето на криптовалута заради енергийната криза

Дани Тренчева

Leave a Comment