22.04.2024
112 България

Радарно табло засече шофьор, летящ с 240 км/час в София

Новите табла за скорост в София отчитат фрапиращи резултати само няколко месеца, след като бяха поставени. Рекордьор е автомобил, профучал с 240 км/ч, а над 100 леки коли са засечени да се движат с повече от 200 км/ч.

32 радарни табла бяха разположени на различни точки в столицата след катастрофата с Георги Семерджиев, при която загинаха две млади жени.

Засега таблата събират само статистически данни – въпреки че показват нарушения, от тях няма да последват санкции.

Шофирането с 240 км/час е засечено на Околовръстното шосе – в участъка между „Самоковско шосе“ и „Младост 4“. Таблото там е отчело още 108 нарушения. На различни места в София са регистрирани стотици хиляди нарушения, пише bTV.

Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет, предлага пакет от 20 конкретни мерки за подобряване на пътната безопасност в града, който единодушно е приет. Таблата са част от него.

„Те са мобилни, демонтират се лесно и след месец – месец и половина ще бъдат поставени на други кръстовища. За съжаление общината няма никакви правомощия за нарушенията на пътя. Изпращаме ги на КАТ, за да могат да организират проверки. Статистиката е фрапираща, не очаквах толкова лоши резултати. За съжаление нищо не се е променило в поведението на малката група шофьор, които нарушават правилата. Регистрирани са трима, които карат с 240 км/час, а над 150 водачи карат с над 200 км/ч. Това е безумие, което трябва да спре“, коментира Георгиев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Протестът срещу зеления сертификат предизвика парламентарни реакции

Дани Тренчева

Ново досъдебно производство срещу Георги Семерджиев

admin

Георги Семерджиев отива на съд по четири обвинения

admin

Знаково дело, с което Гешев се хвали, отново катастрофира на старта

ГДБОП разследва злоупотреба с пари от еврофондове

admin

BIRD: В досиетата „Пандора“ има данни и за швейцарски сметки на Пеевски

Дани Тренчева

Leave a Comment