21.01.2022
България

Прокуратурата се самосезира след изявленията на Ицо Хазарта и Рашков за заплахи

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с изявления, направени на депутата от „Продължаваме Промяната” Христо Петров – Ицо Хазарта, и от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. В парламента по време на извънредно заседание в понеделник те разкриха, че са получавали заплахи.

Петров разкри, че е получил недвусмислено послание – че ако продължава да подкрепя Кирил Петков и Асен Василев, ще загуби най-ценното нещо, което има. Той добави, че това е била най-силната мотивация да стане част от „Продължаваме Промяната“.

Наблюдаващ прокурор ще извърши лична проверка по случая. В хода на същата са изпратени писма до Народното събрание и до Министерство на вътрешните работи, в които във връзка с изявленията са отправени и конкретни въпроси. Поискано е да бъде уточнено – евентуално от кого са направени заканите, кога и къде се е случило това и по какъв начин са отправени конкретните заплахи, съобщават от прокуратурата.

След събиране на относимата информация наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер. В случай че такива са налице, ще бъде образувано досъдебно производство.

Източник: NOVA

Снимка: БГНЕС

Related posts

Тристранният съвет обсъжда Закона за ДДС, подоходното облагане и акцизите

Дани Тренчева

Нова година – нови сметки: Колко ще плащат домакинствата на газ?

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 20 януари 2022

Дани Тренчева

Иван Демерджиев: Очаквам отговори от главния прокурор

Дани Тренчева

Денков: Нямам проблем да работя в екип с Кирил Петков и Асен Василев

Дани Тренчева

Православната църква чества Св. Равноапостолна Нина

Дани Тренчева

Leave a Comment