04.10.2023
България

Прокуратурата се самосезира след изявленията на Ицо Хазарта и Рашков за заплахи

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с изявления, направени на депутата от „Продължаваме Промяната” Христо Петров – Ицо Хазарта, и от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. В парламента по време на извънредно заседание в понеделник те разкриха, че са получавали заплахи.

Петров разкри, че е получил недвусмислено послание – че ако продължава да подкрепя Кирил Петков и Асен Василев, ще загуби най-ценното нещо, което има. Той добави, че това е била най-силната мотивация да стане част от „Продължаваме Промяната“.

Наблюдаващ прокурор ще извърши лична проверка по случая. В хода на същата са изпратени писма до Народното събрание и до Министерство на вътрешните работи, в които във връзка с изявленията са отправени и конкретни въпроси. Поискано е да бъде уточнено – евентуално от кого са направени заканите, кога и къде се е случило това и по какъв начин са отправени конкретните заплахи, съобщават от прокуратурата.

След събиране на относимата информация наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер. В случай че такива са налице, ще бъде образувано досъдебно производство.

Източник: NOVA

Снимка: БГНЕС

Related posts

Кирил Петков: Време е за нулева толерантност към корупцията и кражбите

Дани Тренчева

Черна статистика

admin

Почитаме Свети Мина – покровител на семейството

Дани Тренчева

Булгаргаз иска 14% по-скъп газ от януари

Дани Тренчева

КС казва може ли правосъдният министър да иска отстраняване на главния прокурор

Дани Тренчева

Минималната заплата скача до 700 лв. през 2022 г.

Дани Тренчева

Leave a Comment