24.07.2024
Без категория България

Прогноза за вримето

Ниските температури у нас ще се задържат и в следващите дни, но постепенно ще се повишават. В събота и неделя ще има температури между 18 и 22 градуса. Ще превалява главно в западните райони и в планинските части от страната. Има условия за слаби гръмотевични бури в Рила и Пирин. Повече слънце ще има в Източна България, където няма засега няма да вали.

Това прогнозира синоптикът Петър Янков в ефира на „България сутрин“.

От прогнозата му стана ясно, че валежите ще бъдат често явление у нас и през следващата седмица. По-интензивни ще бъдат те във вторник и сряда, на места има условия за проливни валежи – около 30-40 литра на квадратен метър. Температурите ще бъдат между 19 и 23-24 градуса.

„Градовите процеси ще бъдат по-слаби и не вярвам да създадат проблеми на земеделските стопани“, отбеляза Янков пред Bulgaria ON AIR.

По-дългосрочната прогноза на синоптика е за повишаващи се температури и период, в който ще има слънце преди обяд и следобедни превалявания. Такова ще бъде времето след 20 май, като температурите ще достигнат 26-27 градуса. Но ще има следобедни валежи и гръмотевична дейност.

Температурата на морската вода у нас плавно се повишава, в момента е около 14 градуса. По крайбрежието на Гърция е около 18, в района на Анталия и Кипър – около 20.

Related posts

Лек автомобил се запали и изгоря по време на ремонт

admin

Съюзът на съдиите в България с позиция към ВСС

admin

19-годишна шофьорка помете спирка във Враца и се преобърна

Дани Тренчева

Дете на година и 9 месеца се удави в септична яма

admin

Кирил Петков и началникът на кабинета му са карантирани

Дани Тренчева

3207 са новозаразените у нас

Дани Тренчева

Leave a Comment