13.07.2024
Без категория България

Прогноза за времето

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за днес предупреждение от първа степен – жълт код, за високи температури в 19 области в страната. Очакваните максимални температури в низините там са за около и над 35 градуса. Това се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

Без жълт код за високи температури за днес са само областите в страната: София област, София, Перник, Кюстендил, Смолян, Добрич, Шумен, Варна и Бургас.

За 12 юли, сряда, още от днес Националният институт по метеорология и хидрология издаде предупреждение от първа степен – жълт код, за високи температури в цялата страна. Очакваните максималните температури за утре са за между 34 и 39 градуса.

От НИМХ съобщиха вчера, че започна гореща седмица в България. Времето през нея в страната ще е предимно слънчево и температурите ще се повишават. Най-горещите дни през тази седмица ще са четвъртък и петък, когато температурите в цялата страна ще са по-високи от климатичните норми.

В събота и неделя, със слабо захлаждане, ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е много малка.

Related posts

Астрономическата зима идва със затопляне

admin

Всички ученици обратно в клас, ще се тестват веднъж седмично

Дани Тренчева

Свлачища затвориха пътя след Рилския манастир

admin

Бургас утре ще е в траур за двамата загинали полицаи

admin

Христо Иванов: По-важна е политическата формула на кабинета, а не името на следващия премиер

admin

Честит Йордановден!

admin

Leave a Comment