28.03.2024
България

Прогноза за времето 15 февруари 2022

Във вторник по-значителна ще е облачността над Западна България, но само на изолирани места ще превали слабо в сутрешните часове.

Във вторник сутринта по-значителна ще е облачността над Западна България, но само на изолирани места ще превали слабо, съобщиха от НИМХ. Над Централна и Източна България през нощта ще е ясно. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 3 и 2 градуса, в София – около минус 2.

До обяд облачността над западните райони ще намалее и над цялата страна ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е слаб, от югозапад и с него температурите ще започнат да се повишават, максималните ще са предимно между 9 и 14 градуса, в София 11-12 градуса. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 8-12 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала, в крайните северни райони – 3 бала.

Над планините преди обяд по-значителна ще е облачността над масивите в Западна България, но само на изолирани места ще превали слаб сняг. Около и след обяд облачността ще намалее и навсякъде ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се повишават и максималната на 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра – около минус 2.

През следващите дни вятърът ще остане слаб от югозапад, а температурите – сравнително високи, минималните между минус 2 и 3 градуса, а максималните – между 11 и 16 градуса. През нощта срещу сряда облачността ще се увеличи и в сряда ще е предимно значителна. На отделни места в Западна България ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг. В четвъртък облачността отново ще намалее и в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време.

Related posts

Подробности за ареста на президента на „Марек“ Цецо Видински

Акция на полицията в Пернишко

admin

Автомобилният състезател Димитър Илиев става част от екипа на Петков

18 тежки пътнотранспортни произшествия за изминалото денонощие

admin

Претърсват дома на футболиста Георги Йомов

Евгений Дайнов: От избори две в едно губят партиите с твърд и зависим електорат

admin

Leave a Comment