27.07.2024
България

Прогноза за времето 11 януари 2022

През следващото денонощие под влияние на бавно подвижен средиземноморски циклон, с център над крайните южни райони от Гърция и антициклон на север, метеорологичната обстановка у нас ще се усложнява. Времето ще бъде облачно с повсеместни валежи, като почти навсякъде дъждът ще премине в сняг, предаде репортер на БГНЕС.

Значителни ще са количествата в Предбалкана, Рило-Родопската област и в Югоизточна България. В по-голямата част от страната ще се образува и снежна покривка. С умерен, в източната половина от страната и силен североизточен вятър ще продължи да нахлува студен въздух и ще застудява още. По планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания.

Жълт код е обявен в почти цялата страна заради валежите. Само 5 области в Западна България са със зелен код. Температурите ще са без дневен ход – между минус 1° и 4°. След обяд и привечер валежите ще започнат да отслабват, а през нощта срещу сряда почти навсякъде ще спрат.

За София максималната температура ще бъде минус 1 градус, по Черноморието 2-3 градуса, в Северна България около 0-минус 1 градуса, в южните райони до 2 градуса. След спирането на валежите в сряда ще се изясни и сутринта ще бъде доста студено с минимални температури между минус 9 и минус 4 градуса. През деня в сряда ще остане студено с максимални температури между минус 2 и 0 градуса.

Related posts

Валежи и гръмотевици се очакват в близките часове

admin

Борисов оптимист за третия мандат

admin

Ефективна присъда за управление на автомобил след употреба на наркотици

admin

Честваме паметта на Св. Климент Охридски

Дани Тренчева

Провал за избор на председател на НС

admin

Държавата предлага още мерки заради високите цени на тока

Leave a Comment