16.04.2024
България

Прогноза за времето 10 януари 2022

Със сняг и понижение на температурите започва новата работна седмица. Жълт код е в сила за 10 области на Западна България.

В областите с обявено предупреждение за потенциална опасност – Видин, Монтана, Враца, Ловеч, София област, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Смолян и Кърджали – валежите от дъжд ще са значителни, а над 1000 метра те ще са от сняг. Сумарно количествата за 24 часа на места в Ихтиманска Средна гора и Рила ще са до 30-40 mm, както и в същинска Средна гора и Родопската част от Пловдивска област.

Минималните температури ще са между 1 и 6 градуса, за София – около 2 градуса.

В хода на деня валежите ще обхванат цялата страна. Вятърът от изток-североизток ще се усилва, ще е умерен, вечерта в Източна България – временно силен и с него ще нахлува студен въздух. С понижението на температурите, дъждът в Северозападна България и по високите западни полета ще премине в сняг и ще започне да се образува снежна покривка.

Максималните температури ще са между 3 и 8 градуса, за София около 4 градуса.

Над Черноморието също ще е предимно облачно, като валежи от дъжд ще има главно в следобедните часове. Вятърът ще е от североизток, постепенно ще се усилва и вечерта на места ще е силен. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, привечер ще се усили до 4 бала.

Related posts

Откриха кокаин в заведение близо до училище във Варна

admin

98 са новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие

admin

60 000 души ще запазят работата си с новия дизайн на мярката „Запази ме +“

Дани Тренчева

Седмица след като правителството обяви, че Иван Демерджиев е назначен за заместник-министър на вътрешните работи, той отрече

admin

Нови правила за присъственото обучение

Дани Тренчева

1652 са новите случаи на Covid-19 у нас

Дани Тренчева

Leave a Comment