19.04.2024
България Политика

Премиерът: Първи приоритет ни е енергийната криза

Днес се провежда последното заседание на Министерския съвет за годината. 

„Днес имаме три социални казуса, които трябва да решим. Най-важният от всички е енергийната криза. Тябва да се фокусираме да отделим допълнителен бюджет, за да можем да премахнем огромната тежест, която в момента застрашава и бизнеса, и енергоразпределителните дружества, и потенциално крайните цени на бита. Днес това ще бъде един от основните приоритети – да вземем конкретни мерки с конкретни бюджети, така че да премахнем този осезаем и много остър риск за цяла България”, заяви Кирил Петков в началото на правителственото заседание.

„Не можем да игнорираме и факта, че Омикрон чука на вратата. Буквално сме седмици – две или три преди поредната вълна, която ще дойде и ние трябва да сме готови с максимална програма за ваксинация и оперативен план, за да намалим риска за здравата система”, каза още той.

По думите му е важно на днешното заседание да се приемат и социалните мерки, които са нужни за пенсионерите. „За да се почувстват огрижени и да сме сигурни, че ще получат поне такава пенсия, каквато са получили и досега”, добави Петков.

Източник: NOVA

Снимка: Георги Димитров

Related posts

Засилен е трафикът на границата с Гърция

admin

Прогноза за времето

admin

Ива Митева и Любомир Каримански обявяват нова партия утре

admin

Дневен хороскоп за 21 декември 2021

Дани Тренчева

Шести провал на опита за избор на председател на парламента

admin

Жена с психично заболяване се удави в гребния канал в Пловдив

admin

Leave a Comment