05.10.2022
България Политика

Преговорите за правителство ще започнат във вторник

Тази седмица започват преговорите за съставяне на редовен кабинет с мандата на „Продължаваме промяната“. Те ще се проведат в експертен формат.

Стартът на преговорите е насрочен за вторник, 23 ноември. Тогава експерти, излъчени от формацията победител на парламентарния вот на 14 ноември – „Продължаваме промяната“, ще се срещнат с експерти на поканените политически сили – БСП, ИТН и „Демократична България“. Всяка формация ще бъде представена с по трима експерти в общо 18 групи за обсъждане на секторни политики и изработване на управленска програма. Официалният старт на преговорния процес беше обявен вчера от съпредседателя на ПП Асен Василев.

„Вторник, както сме се разбрали с другите партии. Започваме да работим детайлно така, че да направим ясен, конкретен, точен план как ще направим България едно много по хубаво място за живот през следващите четири години“.

Председателят на БСП в оставка Корнелия Нинова уточни, че целта е пълен мандат на бъдещия кабинет.

„От първите ни разговори до последния сме планирали четиригодишен мандат и така сме си залагали политиките и приоритетите“.

Засега не са обсъждани имена на министри, уверяват представители на четирите преговарящи формации. След като се постигне консенсус по програмата, ще бъде подписано коалиционно споразумение.

Related posts

Съветът на Европа настоя България да ограничи влиянието на главния прокурор

Дани Тренчева

Михайлова: Мораториумът върху цените трябва да остане до края на април

Дани Тренчева

Номерата в бюлетините за изборите 2 в 1 вече са ясни

Дани Тренчева

Зам.-министър на отбраната: Ако Русия не спре агресията, конфликтът може да стане глобален

Петър Петров

Зрелищен арест в Бургас

admin

Корнелия удари Радев: „Мъжки комплекс към жената, която го направи президент“

admin

Leave a Comment