12.08.2022
България Политика

Преговарящите за икономиката обявиха нулева търпимост към корупцията

Преговарящите записаха в общите си цели още „нулева търпимост към корупцията“ – един от най-често поставяните теми от Кирил Петков докато бе министър, който даде началото и на инициатива, в която общините, които не търпят корупция да се рекламират пред потенциалните инвеститори като такива.

В бъдещата програма за управление представителите на партиите се договориха и да се запише, че помощта на държавата за инвеститори, на които се дава т. нар. клас А да не отива при такива фирми, които не се занимават с производство с висока добавена стойност.

Беше договорено и Българската банка за развитие да не се приватизира, а да създава съвместни продукти с Българската агенция по експортно застраховане в помощ на малките фирми.

Подкрепени от всички идеи, които са в други сектори бяха насочени към тях. Например, нуждата от това минималната работна заплата да се определя като процент от средната за страната, трудовите книжки най-сетне да се дигитализират, а таксата за смет да се плаща на принципа „замърсителят плаща“.

Кирил Петков закри този кръг преговори доволен от това, че има толкова общи идеи. Обсъденото днес предстои да се оформи в документ, който отново ще бъде пратен за съгласуване на участниците в днешните разговори.

Източник: Дневник

Снимка: Дневник

Related posts

Дават по 300 лева помощ за отопление на 50 хиляди домакинства

Дани Тренчева

Времето: Днес ще бъде слънчево, но остава студено

admin

Делото за електрическите автобуси във Варна стигна до Кьовеши

Дани Тренчева

Митнически служители откриха недекларирана валута за над 200 000 лв. на ГКПП „Капитан Андреево“

Дани Тренчева

Моряците от кораба „Царевна“ се прибраха в България

Каримански: Бюджетът влиза за обсъждане в НС в края на януари

Дани Тренчева

Leave a Comment