28.01.2023
България Политика

Преговарящите за икономиката обявиха нулева търпимост към корупцията

Преговарящите записаха в общите си цели още „нулева търпимост към корупцията“ – един от най-често поставяните теми от Кирил Петков докато бе министър, който даде началото и на инициатива, в която общините, които не търпят корупция да се рекламират пред потенциалните инвеститори като такива.

В бъдещата програма за управление представителите на партиите се договориха и да се запише, че помощта на държавата за инвеститори, на които се дава т. нар. клас А да не отива при такива фирми, които не се занимават с производство с висока добавена стойност.

Беше договорено и Българската банка за развитие да не се приватизира, а да създава съвместни продукти с Българската агенция по експортно застраховане в помощ на малките фирми.

Подкрепени от всички идеи, които са в други сектори бяха насочени към тях. Например, нуждата от това минималната работна заплата да се определя като процент от средната за страната, трудовите книжки най-сетне да се дигитализират, а таксата за смет да се плаща на принципа „замърсителят плаща“.

Кирил Петков закри този кръг преговори доволен от това, че има толкова общи идеи. Обсъденото днес предстои да се оформи в документ, който отново ще бъде пратен за съгласуване на участниците в днешните разговори.

Източник: Дневник

Снимка: Дневник

Related posts

Няма опасност за живота на децата, пострадали в катастрофата с автобус на АМ „Тракия“

admin

Здравният министър обявява нови решения за пандемията

Дани Тренчева

Снеговалеж затвори част от проходите

Дани Тренчева

2681 са новозаразените с коронавирус у нас

Дани Тренчева

Забранява се груповият лов по време на парламентарните и президентски избори

Дани Тренчева

Лозан Панов за Радев: Фалшив герой

Дани Тренчева

Leave a Comment