24.07.2024
България Политика

ПП: Ще се придържаме към коалиционното споразумение

Ще се придържаме към коалиционното споразумение. Това каза председателят на Комисията по енергетика и депутат от „Продължаваме промяната“ Радослав Рибарски пред журналисти в парламента, съобщава БГНЕС.

Рибарски заяви, че предстои да бъде възложена експертна оценка за АЕЦ „Белене“.

„Това, което заложихме в коалиционното споразумение е да се разгледат всички възможности“, каза още Рибарски.

„Ще се придържаме към коалиционното споразумение. Да видим дали АЕЦ „Белене“, дали нови мощности в АЕЦ „Козлодуй“ трябва да бъдат изградени. Ние коалиционно считаме, че споразумението е такова. В тази посока разглеждаме възможностите“, каза още депутатът.

Той посочи, че управлението е стабилно и има добра комуникация с коалиционните партньори. „Ние правим коалиционни експертни съвети, на които ги разглеждаме тези теми. Това, което коалиционното споразумение залага, е една експертна оценка на възможностите, предвид активите, които имаме закупени за АЕЦ „Белене“ и възможностите, които предоставя площадката в АЕЦ „Козлодуй“, заяви още Рибарски.

Радослав Рибарски отговори и на въпрос във връзка с поисканата му оставка от ГЕРБ и отчете, че идеята е ако има компенсаторен механизъм, да бъде по-дългосрочен. „Решението там не трябва да е на база само компенсации. Институции, които разчитат само на бюджетни средства, при едно повишаване на цените, поемат целия риск от борсовата търговия и нямат никакви лостове за реакция, когато цените станат високи. Вече компенсации има, те в момента се виждат от всички. Този месец компенсациите продължават и са еднакви за всички небитови потребители без някакъв селективен подход“, заяви още Рибарски.

Снимка: БГНЕС

Related posts

Грозни сцени и обиди между депутатите при приемането на парламентарния правилник

admin

18-годишен младеж загина при катастрофа

admin

The Trump Administration Just Did Something Unambiguously Good For Obamacare

admin

Депутатите решиха за зеления сертификат в НС

Дани Тренчева

Прогноза за времето

admin

Екшън във Великотърновско: Мъж се барикадира в дома си и заплаши полицаи с брадва и нож

Дани Тренчева

Leave a Comment