21.03.2023
Пулсът на Югозапада

Поучителната постановка „Неволята“ на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград зарадва децата на село Крупник

Поучителната постановка „Неволята“ на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград днес гостува в село Крупник, за да зарадва учениците на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

В залата на читалище „Владимир Маяковски – 1937“ най – малките жители на селото с интерес слушаха и гледаха приказката за двамата братя, които научават ценни уроци за живота.

Представлението съчетава познатата народна приказка „Неволята учи“ с други любими детски герои и поучителни, забавни сюжети.

Специални гости на представлението бяха зам.-кметът на община Симитли Евгения Георгиева, кметът на село Крупник Иванка Чакалска и председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров. Представлението, което се игра в село Крупник бе подарък за децата по повод Коледа от община Симитли.

На излизане от залата малките зрители споделиха, че са много впечатление от постановката и че искат да гледат театър по – често. Учителите също заявиха, че са много щастливи от факта, че са имали възможността да доведат своите ученици на представлението, тъй като „Неволята“ е една от приказките, която изучават в начален етап.

Related posts

Уволнената по жалба на украинки общинска служителка В. Милкова: Кметът е жестоко подведен, в основата на интригата е координаторът на центъра Мирослав Кюпов

Петър Петров

С решение на Общински съвет – Благоевград д-р Теодор Велчев е определен за вр.и.д. управител на СБАЛО „Св. Мина“

Дани Тренчева

Симитли в очакване на голямото събитие – „Симитлия – Древната земя на кукерите“ 2023

admin

Близо един милион лева ще струва ремонтът на дупките на улиците в Благоевград

admin

Възрастен мъж се хвърли от седмия етаж на Югозападна болница

Дани Тренчева

Нов застрахователен офис отвори врати в Симитли, кметът Апостол Апостолов бе сред официалните гости

Дани Тренчева

Leave a Comment