23.01.2022
Пулсът на Югозапада

Поучителната постановка „Неволята“ на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград зарадва децата на село Крупник

Поучителната постановка „Неволята“ на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград днес гостува в село Крупник, за да зарадва учениците на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

В залата на читалище „Владимир Маяковски – 1937“ най – малките жители на селото с интерес слушаха и гледаха приказката за двамата братя, които научават ценни уроци за живота.

Представлението съчетава познатата народна приказка „Неволята учи“ с други любими детски герои и поучителни, забавни сюжети.

Специални гости на представлението бяха зам.-кметът на община Симитли Евгения Георгиева, кметът на село Крупник Иванка Чакалска и председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров. Представлението, което се игра в село Крупник бе подарък за децата по повод Коледа от община Симитли.

На излизане от залата малките зрители споделиха, че са много впечатление от постановката и че искат да гледат театър по – често. Учителите също заявиха, че са много щастливи от факта, че са имали възможността да доведат своите ученици на представлението, тъй като „Неволята“ е една от приказките, която изучават в начален етап.

Related posts

Пътник почина в автобус в Благоевград

Дани Тренчева

Акция „антидрога“ в Петрич и Долно Церово

Дани Тренчева

Apple Earnings: Most Boring Quarter of The Year Still Holds Some Intrigue

admin

Тежка катастрофа край Разлог, има пострадали

Дани Тренчева

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград с препоръка към потребителите за зазимяване на водомерите

Дани Тренчева

Съюзът на инвалидите в България удостои кмета на община Симитли Апостол Апостолов с почетен диплом „Първа степен“ за личен принос в социалната интеграция

Дани Тренчева

Leave a Comment