18.06.2024
Пулсът на Югозапада

Поучителната постановка „Неволята“ на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград зарадва децата на село Крупник

Поучителната постановка „Неволята“ на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград днес гостува в село Крупник, за да зарадва учениците на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

В залата на читалище „Владимир Маяковски – 1937“ най – малките жители на селото с интерес слушаха и гледаха приказката за двамата братя, които научават ценни уроци за живота.

Представлението съчетава познатата народна приказка „Неволята учи“ с други любими детски герои и поучителни, забавни сюжети.

Специални гости на представлението бяха зам.-кметът на община Симитли Евгения Георгиева, кметът на село Крупник Иванка Чакалска и председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров. Представлението, което се игра в село Крупник бе подарък за децата по повод Коледа от община Симитли.

На излизане от залата малките зрители споделиха, че са много впечатление от постановката и че искат да гледат театър по – често. Учителите също заявиха, че са много щастливи от факта, че са имали възможността да доведат своите ученици на представлението, тъй като „Неволята“ е една от приказките, която изучават в начален етап.

Related posts

Депутати от ПП за „Бачиново“: Намираме, че заемът за предложената идея е неудачен

admin

Държавно горско стопанство „Симитли“ е в пълна готовност да предостави коледни дръвчета

Дани Тренчева

Дядо помете две баби на пешеходна пътека

admin

Медици от Благоевград с отличия на годишните награди на БЛС

Дани Тренчева

Седмична програма за тренировки на ДЮШ „Септември“ (Симитли), родени от 2011 до 2016 година

Дани Тренчева

Работна среща по въпросите на туризма се проведе в Банско

admin

Leave a Comment