25.04.2024
Пулсът на Югозапада

Поучителната постановка „Неволята“ на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград зарадва децата на село Крупник

Поучителната постановка „Неволята“ на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград днес гостува в село Крупник, за да зарадва учениците на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

В залата на читалище „Владимир Маяковски – 1937“ най – малките жители на селото с интерес слушаха и гледаха приказката за двамата братя, които научават ценни уроци за живота.

Представлението съчетава познатата народна приказка „Неволята учи“ с други любими детски герои и поучителни, забавни сюжети.

Специални гости на представлението бяха зам.-кметът на община Симитли Евгения Георгиева, кметът на село Крупник Иванка Чакалска и председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров. Представлението, което се игра в село Крупник бе подарък за децата по повод Коледа от община Симитли.

На излизане от залата малките зрители споделиха, че са много впечатление от постановката и че искат да гледат театър по – често. Учителите също заявиха, че са много щастливи от факта, че са имали възможността да доведат своите ученици на представлението, тъй като „Неволята“ е една от приказките, която изучават в начален етап.

Related posts

Благоевград е домакин на първото по рода си изложение за животни от български ферми

admin

Част от улиците в Симитли остават без вода. Вижте кога!

admin

Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов: Войната между община и държава за парк „Македония“ е пагубна за града

admin

С пълна сила тече подготовката на благотворителния мартенски базар на ЦНСТ в Полена

Дани Тренчева

С танци, игри и вкусни гозби отбелязаха Международния ден на хората с увреждания в Дневния център за възрастни с увреждания в Симитли

Дани Тренчева

Остават 2 дни до първия официален мач на „Септември“ (Симитли) за годината

Дани Тренчева

Leave a Comment