10.12.2023
Пулсът на Югозапада

Поучителната постановка „Неволята“ на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград зарадва децата на село Крупник

Поучителната постановка „Неволята“ на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград днес гостува в село Крупник, за да зарадва учениците на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

В залата на читалище „Владимир Маяковски – 1937“ най – малките жители на селото с интерес слушаха и гледаха приказката за двамата братя, които научават ценни уроци за живота.

Представлението съчетава познатата народна приказка „Неволята учи“ с други любими детски герои и поучителни, забавни сюжети.

Специални гости на представлението бяха зам.-кметът на община Симитли Евгения Георгиева, кметът на село Крупник Иванка Чакалска и председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров. Представлението, което се игра в село Крупник бе подарък за децата по повод Коледа от община Симитли.

На излизане от залата малките зрители споделиха, че са много впечатление от постановката и че искат да гледат театър по – често. Учителите също заявиха, че са много щастливи от факта, че са имали възможността да доведат своите ученици на представлението, тъй като „Неволята“ е една от приказките, която изучават в начален етап.

Related posts

Листата на ГЕРБ – Благоевград пълна с много нови имена

admin

4 115 карантинирани в област Благоевград

Дани Тренчева

Сърца с пожелания, изработени с много любов от седмокласници, получиха учители и ученици в училището в с. Долно Осеново

Дани Тренчева

Контролната среща между „Септември“ (Симитли) и „Струмска слава“ (Радомир) се отлага

Дани Тренчева

ЮЗУ завери служебно семестъра на всичките си студенти от Украйна

Дани Тренчева

Under Armour’s Operating Losses, Sponsorships Raise Red Flags For Analysts

admin

Leave a Comment