29.05.2024
България

Полицията започва засилени проверки на товарните автомобили и автобусите

Започва специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите. Действията се провеждат на територията на цяла Европа във всички страни-членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция, Roadpol. Това съобщиха на брифинг началникът на отдел „Пътна полиция“, ГДНП комисар Калоян Драганов и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски.

Проверките у нас се осъществяват от смесени екипи – на Пътна и Охранителна полиция, и на служители от Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ и ще продължат до 17 октомври.

Основното, за което ще се следи е спазване на времето за почивка, недопускане на претоварване на товарните автомобили, спазване на скоростните режими, недопускане на управление след употреба на алкохол или наркотични вещества, поясни Рановски.

При необходимост работата на служителите ще бъде подпомагана и от техни колеги от Криминална полиция, ако се установи незаконен превоз на мигранти, допълни комисар Драганов.

В календара на Roadpol са предвидени 4 пъти в годината операции за контрол на товарните автомобили и автобусите – във всеки един от сезоните. Причината за това са сериозните щети, които настъпват след пътни инциденти с участието на подобен тип превозни средства.

Related posts

НИМХ в протестна готовност, заплашва да спре прогнозата за времето

Дани Тренчева

ГЕРБ: От сега нататък за нас Кирил Петков вече не е премиер на България, Рашков не съществува

Кирил Петков: Трябва да сме обединени, а не да се замеряме с глупави пиарки

admin

Проф. Аргирова пред Кирил Петков: Има опасност България да стане COVID-гето

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 2 март 2022

Дани Тренчева

Пожар горя в химически завод в Горна Оряховица

Дани Тренчева

Leave a Comment