29.11.2022
112 България

Полицай от Пловдив спаси живота на първокласник, изпаднал в кома

Полицейски началник от КАТ-Пловдив спаси припаднал първокласник. Инспектор Илиян Гвоздев е в двора на училище „Васил Петлешков”, когато е извикан за помощ. Ситуацията се разиграла вчера около 14 часа. Той се отзовал незабавно, за да помогне на припадналото момче, като междувременно позвънява и на телефон 112, разказват колеги на инсп. Гвоздев.

На място е и медицинската сестра на училището. Заедно с нея те решават, че момчето има нужда от спешна помощ и откарват детето в УМБАЛ „Свети Георги” със служебния автомобил на полицая. 

„Детето бе донесено на ръце от инспектор Гвоздев, без дишане и в кома”, разказа д-р Кирил Атлиев, началник на Спешното отделение в УМБАЛ „Свети Георги“. Не е ясно какво щеше да стане, ако се бяха забавили, докато чакат Бърза помощ, добави той и подчерта, че реакцията на инспектора и медицинската сестра е била животоспасяваща.

След като дишането на детето е възстановено са повикани анестезиолог невролог и хирург. По-късно то е откарано с линейка в интензивното отделение на Детска педиатрия, където се намира и в момента с ясно съзнание, без затруднения в дишането и в стабилно хемодинамично състояние.

Източник: NOVA

Related posts

Завърши ремонтът на Прохода на Републиката

Дани Тренчева

Празнуваме 24 май – Ден на Кирил и Методий и българската азбука, просвета и култура

МС дава над 360 000 лв. компенсации за децата, неприети в детски градини

Дани Тренчева

Кирил Добрев: Дойде и моят ред да бъда изключен от БСП

Дани Тренчева

НИМХ спря да дава информация за времето, готви се за протест

Дани Тренчева

Клиент вилня в казино в Благоевград

admin

Leave a Comment