07.12.2023
112 България

Полицай от Пловдив спаси живота на първокласник, изпаднал в кома

Полицейски началник от КАТ-Пловдив спаси припаднал първокласник. Инспектор Илиян Гвоздев е в двора на училище „Васил Петлешков”, когато е извикан за помощ. Ситуацията се разиграла вчера около 14 часа. Той се отзовал незабавно, за да помогне на припадналото момче, като междувременно позвънява и на телефон 112, разказват колеги на инсп. Гвоздев.

На място е и медицинската сестра на училището. Заедно с нея те решават, че момчето има нужда от спешна помощ и откарват детето в УМБАЛ „Свети Георги” със служебния автомобил на полицая. 

„Детето бе донесено на ръце от инспектор Гвоздев, без дишане и в кома”, разказа д-р Кирил Атлиев, началник на Спешното отделение в УМБАЛ „Свети Георги“. Не е ясно какво щеше да стане, ако се бяха забавили, докато чакат Бърза помощ, добави той и подчерта, че реакцията на инспектора и медицинската сестра е била животоспасяваща.

След като дишането на детето е възстановено са повикани анестезиолог невролог и хирург. По-късно то е откарано с линейка в интензивното отделение на Детска педиатрия, където се намира и в момента с ясно съзнание, без затруднения в дишането и в стабилно хемодинамично състояние.

Източник: NOVA

Related posts

МОН уточни кои деца няма да бъдат тествани за коронавирус

Дани Тренчева

Експерт каза докога ще плащаме високи сметки за ток

Дани Тренчева

Иван Гешев: скането за предсрочното ми освобождаване от длъжност е в противоречие с Конституцията

Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва

Дани Тренчева

Как гласуваха българите в чужбина на вота 2 в 1

Дани Тренчева

Синът на екслидера на СДС в Сандански Е. Муларов заловен да шофира след употреба на наркотици

Leave a Comment