29.06.2022
112 България

Полицай от Пловдив спаси живота на първокласник, изпаднал в кома

Полицейски началник от КАТ-Пловдив спаси припаднал първокласник. Инспектор Илиян Гвоздев е в двора на училище „Васил Петлешков”, когато е извикан за помощ. Ситуацията се разиграла вчера около 14 часа. Той се отзовал незабавно, за да помогне на припадналото момче, като междувременно позвънява и на телефон 112, разказват колеги на инсп. Гвоздев.

На място е и медицинската сестра на училището. Заедно с нея те решават, че момчето има нужда от спешна помощ и откарват детето в УМБАЛ „Свети Георги” със служебния автомобил на полицая. 

„Детето бе донесено на ръце от инспектор Гвоздев, без дишане и в кома”, разказа д-р Кирил Атлиев, началник на Спешното отделение в УМБАЛ „Свети Георги“. Не е ясно какво щеше да стане, ако се бяха забавили, докато чакат Бърза помощ, добави той и подчерта, че реакцията на инспектора и медицинската сестра е била животоспасяваща.

След като дишането на детето е възстановено са повикани анестезиолог невролог и хирург. По-късно то е откарано с линейка в интензивното отделение на Детска педиатрия, където се намира и в момента с ясно съзнание, без затруднения в дишането и в стабилно хемодинамично състояние.

Източник: NOVA

Related posts

България е спряла да доставя ваксината на „АстраЗенека“

Дани Тренчева

Челен сблъсък край Разлог, трима са пострадали

Дани Тренчева

1959 новозаразените с COVID-19 през последното денонощие

Дани Тренчева

Бабинден е – отбелязваме Деня на родилната помощ

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 19 януари 2022

Дани Тренчева

Ресторантьори на протест срещу COVID мерките в Стара Загора

Дани Тренчева

Leave a Comment