20.04.2024
България Темида

Погребалният агент-измамник остава в ареста заради риска от общественото недоволство

Погребалният агент, който е мамил близки на починали и вместо кремация, заравял незаконно останките в плитки гробове, остава в ареста.

А един от мотивите, с които съдия Снежина Колева от Софийския градски съд отказа да го освободи, е, че общественото недоволство по случая може да го подтикне да се укрие.

51-годишният Георги Eнев е собственик на траурна агенция и е обвинен за измама (по чл. 209, ал. 1 НК) с незаконни погребения на възрастни хора.

До момента са открити 13 тела, заровени в района на село Клисура – все на починали, чиито близки са платили за кремация.

Първата инстанция – Софийският районен съд, задържа Енев под стража, но той поиска по-лека мярка за неотклонение, за да може да се грижи за болната си майка.

СГС обаче прие, че има достатъчно доказателства, от които да се направи обосновано предположение, че Енев е съпричастен към извършеното престъпление, както и че има опасност да се укрие. Съдията изтъкна, че опасността от укриване се извежда от характеристиките на самото престъпление, а общият фон на засегнатите други обществени отношения индикира завишена обществена лична опасност.

След като се разбра за измамата с фиктивните кремации, десетки близки на починали, използвали услугите на погребалната агенция на Енев започнаха да търсят информация от крематориуми дали имат данни за техните случаи или и те са станали жертви на схемата.

Related posts

БОЕЦ: Жената до Гешев е осъдена за имотна измама (документи)

178 са новите случаи на КОВИД-19 , двама са починали

admin

Здравното министерство с важна информация за родителите на деца под карантина

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 21 февруари 2022

Дани Тренчева

Липсват повече от 300 хил. литра вина от данъчен склад

Дани Тренчева

НОВАТА ВЛАСТ: НС одобри кабинета „Петков“

Дани Тренчева

Leave a Comment