22.04.2024
112 Свят

Пенсионерка в Румъния се обади 11 000 пъти за една година на телефон 112

11 000 пъти е позвънила жена от Браила на спешен телефон 112 в Румъния през миналата година, без да има причина за това, съобщава Диджи24. Пенсионерката Аурелия Санду се обаждала всеки ден и поне по веднъж на всеки час, а като причина изтъквала конфликт със съседи от блока.

“Призовах да се уведоми полицията, да се вземат необходимите мерки по отношение на тези хора. Обадих се и на Бърза помощ, защото ми прилоша”, споделя тя. Доказаните неоснователни оплаквания й донасят глоба от 2000 леи, но това не я спира.

Аурелия Санду не е единствената. През 2022 г. човек от Вранча се обажда над 5000 пъти на единния номер за спешни повиквания 112 само за да обиди операторите на Специалната служба за телекомуникации. Миналата година те са отговорили на над 10 милиона обаждания, като почти половината от тях са били за неспешни случаи.

“Хората се обаждаха, защото им беше скучно, защото им се стори смешно или защото трябваше да съобщят за измислени престъпления”, отбелязват от службата пред Диджи24.

Четири милиона неоснователни обаждания са регистрирани на спешния номер само през 2022 г., съобщават от полицията в Браила.

Източник: БТА

Related posts

Дете пострада при катастрофа в София

Дани Тренчева

Хванаха шофьор с над 3 промила алкохол в кръвта

admin

Шофьор блъсна жена на пешеходна пътека в Благоевград

Дани Тренчева

Зверска катастрофа с двама загинали край Шумен

admin

Спецакция на полицията се провежда край Пловдив

admin

Садистът, нарязал 18-годишната Дебора с макетен нож, е пребил зверски млад мъж през 2019г.

admin

Leave a Comment