25.04.2024
България

Очаква се ЕК да одобри помощ за бизнеса от 110 лв. за мегаватчас електроенергия

В рамките на тази седмица се очаква Европейската комисия да одобри помощта за бизнеса от 110 лева на всеки използван мегаватчас електроенергия. С нея правителството реши да подпомогне фирмите заради скъпия ток на борсата. Това заяви енергийният министър Андрей Живков:

„Веднага след това, консуматорите, на които не им е фактурирана електрическата енергия, ще могат да се възползват. Има издадени фактури от началото на месеца. За съжаление тези крайни клиенти вече за този месец са изпуснали възможността да имат тази компенсация, но тя ще им се начисли със следващата сметка заедно с другата компенсация“.

Живков посочи още, че опитът му да смени борда на Българския енергиен холдинг през лятото е бил спрян от ръководството на дружеството и затова сега е прибегнал до увеличаване на броя на директорите на мегаструктурата:

„Разбрах, че единственият начин, да се прибегне към реални реформи в държавата енергетика към момента е този, да допълним борда и да направим отговорността споделена, така че да имаме контрол върху нещата, които се случват в БЕХ или пък не се случват. Аз ще изискам от новите членове, в рамките на няколко седмици, да ми представят програма и реформи, които биха могли да се случат в БЕХ, така че дружествата да станат по-ефективни“.

Източник: БНР

Related posts

Евгений Дайнов: От избори две в едно губят партиите с твърд и зависим електорат

admin

Нов закон разрешава добавянето на насекоми в храните

admin

18 000 ваксини срещу COVID-19 за деца вече са в България

Дани Тренчева

Двуцифрен ръст в цените на стоките, които най-често използваме в домакинствата за последната година

admin

Черна статистика

admin

Черна статистика

admin

Leave a Comment