06.07.2022
България Политика

Оттеглиха кандидатурата на Тагарев, предлагат нов военен министър

Министър-председателят оттегли предложението Тодор Тагарев да бъде избран от парламента за министър на отбраната. Да заеме мястото на Стефан Янев се предлага Драгомир Заков, дипломат от Брюксел.

Проектопредложението е публикувано на сайта на Народното събрание, минути преди извънредното заседание на парламента, предаде БГНЕС.

Във вчерашния ден, на извънредно заседание на Министерския съвет, премиерът Кирил Петков поиска оставката на Стефан Янев от поста военен министър Стефан Янев. Причината за това беше, че Янев е водел външна политика, различна от тази правителството, през Facebook. „Никой министър няма право на собствена външна политика, особено във Facebook. Никой министър не може да каже, че неговото оставане е функция на стабилността на правителството. Това правителство няма да гони стабилност, а правилни действия и принципни позиции. Мой министър не може да ползва думичката „операция“, вместо думичката „война“. Операция не може да се нарече, когато хиляди военнослужещи от едната и друга страна вече са убити. Войници, които са на възраст по-малка от възрастта на моя дъщеря“, обясни Петков.

Related posts

Дневен хороскоп за 21 декември 2021

Дани Тренчева

Онлайн обучение на ротационен принцип за учениците в Перник

Дани Тренчева

Прокурор получи плик, съдържащ патрон и изрезки със заплашителни послания

admin

Нов PCR тест открива варианта Омикрон

Дани Тренчева

Президентът: Държа на вписването на македонските българи в Конституцията на РСМ

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 11 януари 2022

Дани Тренчева

Leave a Comment