20.07.2024
България Политика

Оттеглиха кандидатурата на Тагарев, предлагат нов военен министър

Министър-председателят оттегли предложението Тодор Тагарев да бъде избран от парламента за министър на отбраната. Да заеме мястото на Стефан Янев се предлага Драгомир Заков, дипломат от Брюксел.

Проектопредложението е публикувано на сайта на Народното събрание, минути преди извънредното заседание на парламента, предаде БГНЕС.

Във вчерашния ден, на извънредно заседание на Министерския съвет, премиерът Кирил Петков поиска оставката на Стефан Янев от поста военен министър Стефан Янев. Причината за това беше, че Янев е водел външна политика, различна от тази правителството, през Facebook. „Никой министър няма право на собствена външна политика, особено във Facebook. Никой министър не може да каже, че неговото оставане е функция на стабилността на правителството. Това правителство няма да гони стабилност, а правилни действия и принципни позиции. Мой министър не може да ползва думичката „операция“, вместо думичката „война“. Операция не може да се нарече, когато хиляди военнослужещи от едната и друга страна вече са убити. Войници, които са на възраст по-малка от възрастта на моя дъщеря“, обясни Петков.

Related posts

Сербезова: Търсят се възможности за осигуряване на ваксината на Novavax

Дани Тренчева

Експерт: Решението на ЦИК отне контрола над резултатите от изборите

admin

Анализатор за вота на недоверие: Тук въпросът е дали ГЕРБ ще събере повече от 121 депутати

Част от кейовата стена в лесопарк „Росенец“ е изградена без строителни книжа

Кирил Петков: Време е за нулева толерантност към корупцията и кражбите

Дани Тренчева

Полицаи и пожарникари излизат на протести в страната

Дани Тренчева

Leave a Comment