27.03.2023
България Политика

Оттеглиха кандидатурата на Тагарев, предлагат нов военен министър

Министър-председателят оттегли предложението Тодор Тагарев да бъде избран от парламента за министър на отбраната. Да заеме мястото на Стефан Янев се предлага Драгомир Заков, дипломат от Брюксел.

Проектопредложението е публикувано на сайта на Народното събрание, минути преди извънредното заседание на парламента, предаде БГНЕС.

Във вчерашния ден, на извънредно заседание на Министерския съвет, премиерът Кирил Петков поиска оставката на Стефан Янев от поста военен министър Стефан Янев. Причината за това беше, че Янев е водел външна политика, различна от тази правителството, през Facebook. „Никой министър няма право на собствена външна политика, особено във Facebook. Никой министър не може да каже, че неговото оставане е функция на стабилността на правителството. Това правителство няма да гони стабилност, а правилни действия и принципни позиции. Мой министър не може да ползва думичката „операция“, вместо думичката „война“. Операция не може да се нарече, когато хиляди военнослужещи от едната и друга страна вече са убити. Войници, които са на възраст по-малка от възрастта на моя дъщеря“, обясни Петков.

Related posts

Андрей Гюров: трусът в коалицията може да е оздравяващ момент за управлението

Костадинов: БСП няма да се справи със съставянето на правителство

admin

Кацаров: Неоснователни са твърденията, че няма по-строги мерки заради предизборната кампания

Дани Тренчева

Jim Jordan, Embattled Conservative, Says He Will Run for House Speaker

admin

Полицията започва засилени проверки на товарните автомобили и автобусите

Дани Тренчева

50 хиляди украински бежанци са останали в България

Leave a Comment