24.04.2024
България Политика

Отново напрежение в НС, този път БСП и ИТН с пререкания

Днес депутатите имат своето редовно пленарно заседание. На него е предвидено да бъде изслушан вицепремиера Калина Константинова във връзка с разселването на украинските бежанци.

Заседанието започна отново с пререкания между народните представители. Ива Митева и Филип Попов влязоха в сблъсък относно това дали е допустимо НС да внася законопроект за изменение на държавния бюджет. Според Попов народните представители трябва да изчакат правителството да внесе такъв законопроект и след това той да бъде обсъден. Ива Митева реагира остро като каза, че само преди седмица в залата са се чували призиви за важността на парламентаризма при обсъждането на искането за оставка на заместник-председателя на НС Мирослав Иванов. Тя настояваше за разглеждането на законопроекта.

Георги Свиленски от БСП призова Йордан Цонев и Кирил Ананиев от ГЕРБ да кажат дали е допустимо закон за изменение на държавния бюджет, внесен от НС.

Размяната на реплики продължи между Йордан Цонев и Кристиан Вигенин. Цонев се обърна към Вигенин: “Това, което правите е скандално, но ще запазя добрия тон. Трябва да правите бележки на народните представители. Веднъж като се наруши конституцията, тя се нарушава 100 пъти. Няколко пъти съм призовавал да спрете да нарушавате конституцията”.

Related posts

Даниел Лорер: В България от няколко месеца насам се случват изключително вълнуващи неща

Валежи и гръмотевици се очакват в близките часове

admin

Васил Велев: Ние получаваме пак руски газ, но през Гърция

admin

Македонският главен прокурор: Видях пластмасови туби, които не бяха изгорели

Дани Тренчева

4 области у нас влязоха в тъмночервената COVID зона

Дани Тренчева

Градушка порази 10 000 дка обработваема земя в Садово, част от тях са напълно унищожени

Leave a Comment