20.04.2024
България Политика

Отново напрежение в НС, този път БСП и ИТН с пререкания

Днес депутатите имат своето редовно пленарно заседание. На него е предвидено да бъде изслушан вицепремиера Калина Константинова във връзка с разселването на украинските бежанци.

Заседанието започна отново с пререкания между народните представители. Ива Митева и Филип Попов влязоха в сблъсък относно това дали е допустимо НС да внася законопроект за изменение на държавния бюджет. Според Попов народните представители трябва да изчакат правителството да внесе такъв законопроект и след това той да бъде обсъден. Ива Митева реагира остро като каза, че само преди седмица в залата са се чували призиви за важността на парламентаризма при обсъждането на искането за оставка на заместник-председателя на НС Мирослав Иванов. Тя настояваше за разглеждането на законопроекта.

Георги Свиленски от БСП призова Йордан Цонев и Кирил Ананиев от ГЕРБ да кажат дали е допустимо закон за изменение на държавния бюджет, внесен от НС.

Размяната на реплики продължи между Йордан Цонев и Кристиан Вигенин. Цонев се обърна към Вигенин: “Това, което правите е скандално, но ще запазя добрия тон. Трябва да правите бележки на народните представители. Веднъж като се наруши конституцията, тя се нарушава 100 пъти. Няколко пъти съм призовавал да спрете да нарушавате конституцията”.

Related posts

Всяко четвърто дете над 10 г. е опитвало цигара

admin

Мъжкото хоро се изви в ледените води на Тунджа в Калофер

Дани Тренчева

Над 1,6 милиарда лева са изплатени на 13 000 фирми по мярката „60 на 40“

Дани Тренчева

Главният прокурор сезира Конституционния съд

admin

Изписаха от „Пирогов” двама от пострадалите на „Струма”

Дани Тренчева

Тристранният съвет обсъжда Закона за ДДС, подоходното облагане и акцизите

Дани Тренчева

Leave a Comment