30.11.2022
България Политика

Отново напрежение в НС, този път БСП и ИТН с пререкания

Днес депутатите имат своето редовно пленарно заседание. На него е предвидено да бъде изслушан вицепремиера Калина Константинова във връзка с разселването на украинските бежанци.

Заседанието започна отново с пререкания между народните представители. Ива Митева и Филип Попов влязоха в сблъсък относно това дали е допустимо НС да внася законопроект за изменение на държавния бюджет. Според Попов народните представители трябва да изчакат правителството да внесе такъв законопроект и след това той да бъде обсъден. Ива Митева реагира остро като каза, че само преди седмица в залата са се чували призиви за важността на парламентаризма при обсъждането на искането за оставка на заместник-председателя на НС Мирослав Иванов. Тя настояваше за разглеждането на законопроекта.

Георги Свиленски от БСП призова Йордан Цонев и Кирил Ананиев от ГЕРБ да кажат дали е допустимо закон за изменение на държавния бюджет, внесен от НС.

Размяната на реплики продължи между Йордан Цонев и Кристиан Вигенин. Цонев се обърна към Вигенин: “Това, което правите е скандално, но ще запазя добрия тон. Трябва да правите бележки на народните представители. Веднъж като се наруши конституцията, тя се нарушава 100 пъти. Няколко пъти съм призовавал да спрете да нарушавате конституцията”.

Related posts

Сандов за Трифонов: Депутатите на ИТН не можеше да стоят да гледат как руши правителството и да го следват сляпо

admin

Владислав Горанов: Свидетелят Петков участва в опит за разчистване на сметки

admin

От днес във всички сгради на Образователното министерство – само със зелен сертификат

Дани Тренчева

Бой между депутати в парламента

Прогноза за времето

admin

Онлайн обучение на ротационен принцип за учениците в Перник

Дани Тренчева

Leave a Comment