03.06.2023
112 Петрич Пулсът на Югозапада Сандански

Откриха нови ниви с канабис край Петрич и Сандански

На 01.10.2021 г. в хода на специализирана полицейска операция против престъпления с наркотични вещества служители на РУ Петрич извършват проверка в къща и нива в с. Скрът, общ. Петрич, обитавана от 55 – годишен жител на селото.

В нивата са открити 11 бр. зелени растения с тегло 4 кг и 5, 75 кг зелено – кафява тревиста маса, които при полевия тест са реагирали на канабис. На друго място в къщата са открити и други 5 кг тревиста маса, подготвени за сушене. Цялото количество наркотични вещества е иззето с протокол, лицето е задържано. Уведомена е прокуратурата, а в РУ Петрич е образувано досъдебно производство по чл. 354 А, ал. 3.

На 01.10.21 г. в местността „Равна бука“ край с. Сугарево, общ. Сандански, при полицейска операция е открита нива със засадени 150 бр. растения, които при полевия тест са реагирали на канабис.

Теглото на наркотичните култури е около 106 кг. След изземане на представителни проби количеството наркотични растения са унищожени на място от комисия. Полицейски служители от РУ Сандански са извършили оглед, уведомен е и прокурор. В районното управление е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А, ал. 1 от НК.

Related posts

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов с поздрав към здравните работници

admin

БЧК започва раздаването на хранителни продукти в Благоевград

Дани Тренчева

Мъж от Дупница почина, след като чака 5 часа пред Спешното

Дани Тренчева

Анита Коцелова е възстановена на длъжността заместник областен управител на Благоевград

admin

КПКОНПИ глоби общински съветник от Сандански

admin

Весело тържество за 100-годишния юбилей на Мария Пецева от Центъра за настаняване от семеен тип в Симитли

Дани Тренчева

Leave a Comment