06.10.2022
112 България

Оставиха за постоянно в ареста обвинения в убийството на жена в София

Софийският градски съд (СГС) остави за постоянно в ареста 28-годишния Л.П., обвинен в умишлено убийство на приятелката си – 21-годишната М.Д.

Л. П. е привлечен като обвиняем за това, че в София, ж. к. „Христо Смирненски“ умишлено е умъртвил М.Д., като ѝ нанесъл множество удари с ръце, крака и други твърди предмети в областта на главата и тялото. Разследването по случая се води в СДВР.

От изготвеното предварително становище към съдебно медицинска експертиза става ясно, че причината за смъртта е закрита черепно-мозъчна травма. Л.П. е неосъждан, завършил е VII-ми клас, неженен, безработен.

Съдът прие доводите на прокурора, че има обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, както и реална опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, ако му бъде определена мярка за неотклонение по-лека от задържане под стража. С тези мотиви съдът с определение взе спрямо обвиняемия най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража”. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.

Related posts

Смениха ръководството на „Булгаргаз“

admin

Законосъобразен, сигурен и спокоен изборен процес обеща министър Дерменджиев

admin

„Пътна полиция“ засилва контрола по пътищата в празничните дни

Дани Тренчева

КЗК откри нарушения на „Лукойл“ на пазара на горивата

Дани Тренчева

МВР откри телефонна линия за сигнали за нарушения в изборния процес

Дани Тренчева

Специализирана прокуратура образува досъдебно производство във връзка с изграждане на Национална детска болница

Leave a Comment