28.03.2023
112 България

Оставиха за постоянно в ареста обвинения в убийството на жена в София

Софийският градски съд (СГС) остави за постоянно в ареста 28-годишния Л.П., обвинен в умишлено убийство на приятелката си – 21-годишната М.Д.

Л. П. е привлечен като обвиняем за това, че в София, ж. к. „Христо Смирненски“ умишлено е умъртвил М.Д., като ѝ нанесъл множество удари с ръце, крака и други твърди предмети в областта на главата и тялото. Разследването по случая се води в СДВР.

От изготвеното предварително становище към съдебно медицинска експертиза става ясно, че причината за смъртта е закрита черепно-мозъчна травма. Л.П. е неосъждан, завършил е VII-ми клас, неженен, безработен.

Съдът прие доводите на прокурора, че има обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, както и реална опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, ако му бъде определена мярка за неотклонение по-лека от задържане под стража. С тези мотиви съдът с определение взе спрямо обвиняемия най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража”. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.

Related posts

Разпитват обвинения за аферата на „Хемус“ в присъствието на Гешев

Дани Тренчева

Втори ден военни помагат на жителите на Карлово след наводненията

admin

Прогноза за времето за 9 декември 2021

Дани Тренчева

Няма промяна в състоянието на полицая, пострадал в катастрофата с бус с мигранти

admin

В Пиринско: Спипаха съпрузи и ученичка с марихуана

admin

ПСС: Условията за туризъм в планините са добри

admin

Leave a Comment