27.07.2024
112 България

Оставиха за постоянно в ареста обвинения в убийството на жена в София

Софийският градски съд (СГС) остави за постоянно в ареста 28-годишния Л.П., обвинен в умишлено убийство на приятелката си – 21-годишната М.Д.

Л. П. е привлечен като обвиняем за това, че в София, ж. к. „Христо Смирненски“ умишлено е умъртвил М.Д., като ѝ нанесъл множество удари с ръце, крака и други твърди предмети в областта на главата и тялото. Разследването по случая се води в СДВР.

От изготвеното предварително становище към съдебно медицинска експертиза става ясно, че причината за смъртта е закрита черепно-мозъчна травма. Л.П. е неосъждан, завършил е VII-ми клас, неженен, безработен.

Съдът прие доводите на прокурора, че има обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, както и реална опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, ако му бъде определена мярка за неотклонение по-лека от задържане под стража. С тези мотиви съдът с определение взе спрямо обвиняемия най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража”. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.

Related posts

Дневен хороскоп за 25 януари 2022

Дани Тренчева

За поредна година „Българската Коледа” ще събира средства за нуждаещи се деца

Дани Тренчева

КПКОНПИ проверява столичния район „Красно село“

Дани Тренчева

Гешев разпореди проверка на маркировката и сигнализацията по магистралите

Дани Тренчева

Специалист от АУБ – Благоевград предложен за министър

admin

Никола Минчев: Решетките на входа на парламента ще бъдат премахнати

Leave a Comment