12.08.2022
112 България

Оставиха в ареста обвинените за грабежа в офис на мобилен оператор в София

Оставиха в ареста четиримата обвинени за грабежа от офис на мобилен оператор в София. Те са получиха най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, съобщиха от прокуратурата.

На 6 декември в 04.30 часа трима от мъжете разрушили входна стъклена врата на търговски център, както и врата на офис на мобилен оператор, които се намирали на ул. „Тодорини кукли“ в гр. София. Обвиняемите А.И.,Т.Г. и Б.И. откраднали 32 комплекта слушалки, 6 смарт часовника, 5 мобилни телефони, 11 комплекта, съдържащи телефон и аксесоар, зарядно устройство, 2 кутии със слушалки и 1 кутия с електронно. Докато тримата били в офиса, четвъртият обвиняем – А.Г. стоял встрани от търговския център, давал им указания по радиостанция и наблюдавал за полиция.

Срещу обвиняемите е образувано досъдебно производство. При единият от тях подобно престъпление не е първото. Мъжът е бил осъден и с влязла в сила присъда за идентично деяние. Друг от мъжете пък е бил осъждан ефективно за тежко умишлено престъпление на „лишаване от свобода“ не по-малко от една година. Наложената на четиримата обвинени мярка подлежи на обжалване.

Related posts

Васил Велев: Членството на България в ОИСР означава постигнати стандарти

Дани Тренчева

„Пирогов“: Пациентите от РСМ са стабилни, предстои оценка на възможностите за изписването им

Дани Тренчева

Гешев се оплака от политически натиск пред ЕК

Дани Тренчева

Прогноза за времето 12 януари 2022

Дани Тренчева

СЕМ ограничава Russia Today и Sputnik в България

Дани Тренчева

Близо 8200 паралелки отново в клас след старта на тестването

Дани Тренчева

Leave a Comment