25.04.2024
112 България

Оставиха в ареста обвинените за грабежа в офис на мобилен оператор в София

Оставиха в ареста четиримата обвинени за грабежа от офис на мобилен оператор в София. Те са получиха най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, съобщиха от прокуратурата.

На 6 декември в 04.30 часа трима от мъжете разрушили входна стъклена врата на търговски център, както и врата на офис на мобилен оператор, които се намирали на ул. „Тодорини кукли“ в гр. София. Обвиняемите А.И.,Т.Г. и Б.И. откраднали 32 комплекта слушалки, 6 смарт часовника, 5 мобилни телефони, 11 комплекта, съдържащи телефон и аксесоар, зарядно устройство, 2 кутии със слушалки и 1 кутия с електронно. Докато тримата били в офиса, четвъртият обвиняем – А.Г. стоял встрани от търговския център, давал им указания по радиостанция и наблюдавал за полиция.

Срещу обвиняемите е образувано досъдебно производство. При единият от тях подобно престъпление не е първото. Мъжът е бил осъден и с влязла в сила присъда за идентично деяние. Друг от мъжете пък е бил осъждан ефективно за тежко умишлено престъпление на „лишаване от свобода“ не по-малко от една година. Наложената на четиримата обвинени мярка подлежи на обжалване.

Related posts

Протест на близки, приятели и роднини на убития Димитър Малинов от Цалапица

admin

Приключи делото срещу заповедта за задържане на Севделина Арнаудова

admin

Кунчев обяви при какви условия ще се затягат COVID мерките на национално ниво

Дани Тренчева

2542 са новите случаи на коронавирус у нас

Дани Тренчева

Почитаме Св. великомъченица Екатерина

admin

Кабинетът с антикризисни мерки: отстъпки при зареждане на гориво

Leave a Comment