03.10.2023
112 Пулсът на Югозапада

Оставиха в ареста мъжа, който прегази 17-годишно момиче край Гоце Делчев

Състав на Софийски апелативен съд уважи протеста на Окръжна прокуратура-Благоевград срещу мярка за неотклонение „домашен арест“, взета спрямо Р.А.

28-годишният мъж е привлечен към наказателна отговорност за извършени от него престъпления по чл. 343, ал. 3, пр. 3, б. „б”, пр. 1, вр. ал. 1, б. „в”,  вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 и по чл. 343б, ал. 4, вр. ал. 3, вр. чл. 28 ал. 1 от НК.

По воденото досъдебно производство е установено, че около 20,20 ч. на 29.01.2022 г. на път от с. Хвостяне за с. Дъбница, област Благоевград, Р.А. управлявал лек автомобил, м. „Форд“. Водачът не контролирал непрекъснато колата и не намалил скоростта, за да спре при възникналата опасност. Вследствие на действията му била причинена смъртта на пешеходеца – 17-годишната В.О. Непосредствено след деянието обвиняемият напуснал местопроизшествието.

Р.А. е обвинен и за управление на МПС след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол, установено с техническо средство. Това престъпление той е извършил при условията на повторност, след като е бил осъден през 2019 г. за същото деяние.

Съдът прие, че комплексният анализ на събраните на този етап от разследването доказателства установяват всички обстоятелства, свързани с обвинението. Налице е реална опасност от укриване на обвиняемото лице и извършване на престъпление.

 С определение на съда взетата от първоинстанционния съд мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо Р.А. е изменена в „задържане под стража“.

Related posts

Диана Русинова за автобусната катастрофа: Няма маркировка и липсват пътни знаци

admin

Окръжна прокуратура-Благоевград предаде на съд земеделски производител за неправомерно получаване на евросубсидии

Дани Тренчева

Дванадесетокласници от училището в Симитли с мил жест към класния си ръководител по повод 8-ми март и предстоящия им абитуриентски бал

Дани Тренчева

Обредни ритуали, свързани със Св. Екатерина, пазени и предавани десетилетия наред, оживяха с помощта на децата от група „Мечета“, филиал „Ян Бибиян“ към ДГ „Радост“

Дани Тренчева

Жена е с опасност за живота, след като е блъсната на пешеходна пътека

admin

Приключи и тазгодишното издание на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“ 2023

admin

Leave a Comment