26.05.2024
112 Пулсът на Югозапада

Оставиха в ареста мъжа, който прегази 17-годишно момиче край Гоце Делчев

Състав на Софийски апелативен съд уважи протеста на Окръжна прокуратура-Благоевград срещу мярка за неотклонение „домашен арест“, взета спрямо Р.А.

28-годишният мъж е привлечен към наказателна отговорност за извършени от него престъпления по чл. 343, ал. 3, пр. 3, б. „б”, пр. 1, вр. ал. 1, б. „в”,  вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 и по чл. 343б, ал. 4, вр. ал. 3, вр. чл. 28 ал. 1 от НК.

По воденото досъдебно производство е установено, че около 20,20 ч. на 29.01.2022 г. на път от с. Хвостяне за с. Дъбница, област Благоевград, Р.А. управлявал лек автомобил, м. „Форд“. Водачът не контролирал непрекъснато колата и не намалил скоростта, за да спре при възникналата опасност. Вследствие на действията му била причинена смъртта на пешеходеца – 17-годишната В.О. Непосредствено след деянието обвиняемият напуснал местопроизшествието.

Р.А. е обвинен и за управление на МПС след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол, установено с техническо средство. Това престъпление той е извършил при условията на повторност, след като е бил осъден през 2019 г. за същото деяние.

Съдът прие, че комплексният анализ на събраните на този етап от разследването доказателства установяват всички обстоятелства, свързани с обвинението. Налице е реална опасност от укриване на обвиняемото лице и извършване на престъпление.

 С определение на съда взетата от първоинстанционния съд мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо Р.А. е изменена в „задържане под стража“.

Related posts

Община Симитли с обновен терен на стадион „Септември“

admin

Черна статистика

admin

Бойкот: Учители напуснаха класните стаи в Петрич

Дани Тренчева

Старшата възраст на „Септември“ (Симитли) с убедителна победа на „Марек“ (Дупница)

Дани Тренчева

Възрастна жена даде 7300 лева на ало измамници

admin

Момчетата от Центъра за семеен тип в Брежани с мил жест към дамите от селото

Дани Тренчева

Leave a Comment