25.01.2022
Covid-19 България

Обявиха при какви условия ще бъде въведен локдаун в България

„Нямаме никакво намерение да се откажем от зеления сертификат“, заяви категорично по повод новите мерки заместник здравният министър д-р Златанов

Ако заболеваемостта в страната не бъде овладяна, нараства лавинообразно и достигне над 1000 заразени на 100 000 души и запълване на леглата за неинтензивни грижи над 9000, ще се реши за въвеждането на локдаун. Това обяви пред NOVA заместник здравният министър д-р Александър Златанов.

„Ние сме на принципа към определен момент да се въвеждат необходимите мерки. Ако се стигне дотам, ще започнем с частичен локдаун за неваксинираните. Ограничаване на времето, в което ще могат да излизат извън къщи”, добави той.

В момента 7000 души с коронавирус са настанени в лечебни заведения. „Почти над 600 пациенти са в интензивните отделения. При положение, че на този етап сме разкрили около 700 легла за интензивни грижи. Към момента, според необходимостите, поетапно разкриваме легла за лежащи COVID пациенти”, уточни той.

Златанов увери, че от Здравното министерство имат готовност да увеличат още интензивните легла, но за сметка на други дейности. „Опитваме се всячески да не спрем спешните оперативни интервенции, операции и други”, добави зам.-министърът.

Относно зеления сертификат, Златанов беше категоричен, че от министерството нямат никакво намерение да се откажат от тази мярка.

По думите му рестрикцията е въведена напълно адекватно в точния момент.

Related posts

Заподозреният за жестокото убийство в София се е предал

Дани Тренчева

Над 62% от малките ученици вече са в клас

Дани Тренчева

3462 са новите случаи на Covid-19 у нас

Дани Тренчева

„Продължаваме Промяната“ започва серията преговори с другите формации

Дани Тренчева

Почитаме Св. 20 хиляди мчци, изгорени в Никомидия

Дани Тренчева

Здравният министър дава спешно изявление

Дани Тренчева

Leave a Comment