25.06.2024
Пулсът на Югозапада Сандански

Община Сандански отличи най-добрите спортисти за 2021г.

СПОРТИСТ НА 2021 Г. Е ЛЮБОМИР ЕПИТРОПОВ ОТ ПЛУВЕН КЛУБ „ВИХРЕН“

Емоционална вечер, посветена най-добрите спортисти, събра изявени имена в спорта, които със своите успехи, усилия и труд прославиха и прославят град Сандански, непрекъснато се развиват и печелят успех след успех.

Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, поздрави всички в залата за смелостта, енергията и успехите, с които се гордеем!

Тази вечер тези успехи се превърнаха в празник и най-добрите бяха наградени!

Спортист на 2021 г. стана Любомир Епитропов, който се класира на полуфинала на Олимпийските игри в Токио 2021, където завоюва 15 – то място! Спечели и 13-то място на Европейското първенство по плуване мъже на 200 м. бруст и първо място на Държавното първенство мъже! В момента Епитропов се състезава и цял Сандански стиска палци за нови успехи!

Второ място спечели отново плувец от ПК „Вихрен“ – Петър Мицин, който грабна 4-то място на Европейското първенство за юноши, 2-ро място на Международния турнир Comen Cup и 1-во място на Държавното първенство по плуване на 200 и 400 св. стил.

Достойно, на трето място се нареди плувецът на ПК „Сандански“ – Йордан Янчев, който спечели две първи места на Gran Prix Burgas и първи места на Държавното първенство по плуване мъже.

ПРЪВ СРЕД РАВНИ И ТРЕНЬОР НА ГОДИНАТА СТАНА НИКОЛАЙ ВАКАРЕЕВ ОТ Плувен клуб „ВИХРЕН“, който наред с всички успехи, тази година изпрати свой възпитаник на летните олимпийски игри.

При децата до 15 години, първо място спечели СТИЛИЯН ДЖОРОВ от Спортен клуб „Би реал“, второ – КАЛОЯН ПОДГОРСКИ от ПК „Сандански“ и трето – ЙОРДАН КОТРУЛЕВ от СК „Би реал“.

С титлата ОТБОР НА 2021 г. се окичиха СПОРТЕН КЛУБ „БИ РЕАЛ“ Сандански, с треньори Кирил и Янко Ханджийски.

За високи спортни постижения и принос в развитието на спорта бяха връчени специални награди на Петър Додушев, Николай Бойчев, Валентин Митрев и Кирил Филипов!

Спортът обединява, а успехите са тези, които ни мотивират! И тази вечер бе доказателство, че Сандански има с какво да се гордее!

Благодарим на нашите гости – Николай Шаламандов – председател на Общински съвет, Сандански, Александър Томов – носител на три олимпийски медала и почетен гражданин на #Сандански, футболистите от ФК „Вихрен“ – ветерани и юноши и Николай Марков – директор на Спортно училище „Пейо Яворов“!

Благодарим и на грациите от Клубовете по художествена гимнастика „Вихрен“ и „Гранд“, както и на Клуб за източни бойни изкуства „Спартак“ и Баскетболен клуб „Вихрен“ за страхотните демонстрации.

С минута мълчание всички в залата почетоха паметта на Людмил Карамитов и Соня Митрева – спортни деятели и хора, оставили трайна следа във физическото възпитание и спорта в община Сандански.

Related posts

Катастрофа на пътя Кресна – Симитли, има пострадал

Дани Тренчева

Градският транспорт в Благоевград възстановява пълния график от 15 септември

admin

С танци, игри и вкусни гозби отбелязаха Международния ден на хората с увреждания в Дневния център за възрастни с увреждания в Симитли

Дани Тренчева

С пълна сила тече подготовката на благотворителния мартенски базар на ЦНСТ в Полена

Дани Тренчева

След водното бедствие: Каква е ситуацията в Югозападна България

Дани Тренчева

ПП ГЕРБ единодушно подкрепи Апостол Апостолов за кмет на община Симитли

admin

Leave a Comment