30.06.2022
112 Пулсът на Югозапада

Обвиняем за опит за контрабанда на хероин през ГКПП Кулата-Промахон е с наложено наказание

С наложено наказание приключи делото срещу С.К. от с. Яворница, обвинен от Окръжна прокуратура-Благоевград за извършено от него престъпление по чл. 242, ал. 2, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 18, ал.1 от НК.

Обвиняемият С.К., в съучастие с друго лице – подбудител и помагач, направил опит да пренесе през границата на страната високорисково наркотично вещество – хероин. Контрабандата била осуетена в резултат на проведена специализирана полицейска операция.

До разкриването на престъплението се е стигнало след постъпила в органите на реда оперативна информация за лица, осъществяващи регулярен трафик на наркотици от България за Гърция. В хода на работата по нейното систематизиране и анализиране е била установена цялостната схема на извършването на престъпната дейност, съобщават от прокуратурата.

В ранните часове на 04.10.2021 г., на ГКПП Кулата – Промахон, е била извършена проверка на управлявания от С.К. тежкотоварен автомобил, пътуващ за Гърция. В специално пригоден тайник в камиона, в черна найлонова торба е бил открит правоъгълен пакет, опакован с тиксо. Съдържанието му е било тествано с полеви наркотест, реагирал положително на хероин. Общото тегло на предмета на престъплението е 500 грама, чиято стойност възлиза на 25 000 лева.

Водачът на превозното средство – 35-годишният С.К., е бил привлечен в качеството на обвиняем за опит за пренасяне през държавната граница на високорисково наркотично вещество. В хода на разследването е било установено, че наркотикът му бил предаден по-рано в с. Самуилово, община Петрич, от 48-годишния Г.А.

Обвиняемият С.К. се е признал за виновен за извършеното от него престъпно деяние и е сключил споразумение с Окръжна прокуратура-Благоевград. С определението на съда му е наложено наказание от 3 години „лишаване от свобода“ с 5-годишен изпитателен срок.

Делото срещу съучастника му – Г.А., продължава.

Related posts

Ученици анализираха горския масив край село Долно Осеново

150 години от рождението на Гоце Делчев ще бъдат отбелязани тържествено в Благоевград

Дани Тренчева

Стартира разяснителна кампания във връзка с машинното гласуване в Благоевград

Дани Тренчева

Синът на екслидера на СДС в Сандански Е. Муларов заловен да шофира след употреба на наркотици

Убийство в Катунци тази нощ, има задържан

Дани Тренчева

Радослав Митревски: „Не съумяхме да изиграем мача по най-правилния начин“

Leave a Comment