05.02.2023
България

Обвиняемият по аферата „Хемус” припадна в съдебната зала

Борислав Колев, обвинен за пране на над 53 милиона лева от строителството на лот 5 от магистрала „Хемус”, припадна в съдебната зала при четене на решението за това дали остава за постоянно в ареста. Малко след това той беше отведен с носилка към линейка за настаняване в болница. Заседанието беше прекратено. Няма решение на съда, защото трябва обвиняемият да го чуе, а това не е възможно в момента. 

Първата съдебна инстанция – Софийският градски съд, миналата седмица наложи на Колев по-лека мярка – домашен арест. Днес обаче, при четене на решението от магистратите, в залата влязоха няколко служители на Съдебна охрана. От съда заявиха, че има обосновано предположение за авторство на деянието, в което Колев е обвинен. След това той припадна. Беше повикан лекар, а заседанието бе прекъснато.

Преди това от Прокуратурата заявиха, че са съгласни Колев да остане под домашен арест, защото съпругата му има сериозни здравословни проблеми. Защитата пък поиска обвиняемият да остане без мярка, защото „обвинението е неясно и няма никакви доказателства за пране на пари“.

Източник: NOVA

Снимка: Булфото

Related posts

„Булгаргаз“ ще предложи на КЕВР поевтиняване на газа

Дани Тренчева

Времето през февруари

admin

По-високи санкции и контрол при ремонтите на пътища

admin

Промени в Закона за защита на потребителите забраняват подвеждащите послания в онлайн местата за търговия

Дани Тренчева

Румен Радев: Българската държава прави всичко необходимо

Дани Тренчева

Гроздан Караджов депозира оставката си

admin

Leave a Comment