18.06.2024
България

Обвиняемият по аферата „Хемус” припадна в съдебната зала

Борислав Колев, обвинен за пране на над 53 милиона лева от строителството на лот 5 от магистрала „Хемус”, припадна в съдебната зала при четене на решението за това дали остава за постоянно в ареста. Малко след това той беше отведен с носилка към линейка за настаняване в болница. Заседанието беше прекратено. Няма решение на съда, защото трябва обвиняемият да го чуе, а това не е възможно в момента. 

Първата съдебна инстанция – Софийският градски съд, миналата седмица наложи на Колев по-лека мярка – домашен арест. Днес обаче, при четене на решението от магистратите, в залата влязоха няколко служители на Съдебна охрана. От съда заявиха, че има обосновано предположение за авторство на деянието, в което Колев е обвинен. След това той припадна. Беше повикан лекар, а заседанието бе прекъснато.

Преди това от Прокуратурата заявиха, че са съгласни Колев да остане под домашен арест, защото съпругата му има сериозни здравословни проблеми. Защитата пък поиска обвиняемият да остане без мярка, защото „обвинението е неясно и няма никакви доказателства за пране на пари“.

Източник: NOVA

Снимка: Булфото

Related posts

Загиналият в тежката катастрофа край Пловдив е гражданин на Северна Македония

admin

Отбелязваме Международния ден на ромите

admin

Корнелия Нинова ще проведе лидерската среща утре от 11.00 ч. в зала „Изток“

admin

Левски е на 108!

Президентът Румен Радев се срещна с президента на ОАЕ

admin

Спортните федерации у нас ще се финансират по нова концепция

Дани Тренчева

Leave a Comment