25.01.2022
България

Обвиняемият по аферата „Хемус” припадна в съдебната зала

Борислав Колев, обвинен за пране на над 53 милиона лева от строителството на лот 5 от магистрала „Хемус”, припадна в съдебната зала при четене на решението за това дали остава за постоянно в ареста. Малко след това той беше отведен с носилка към линейка за настаняване в болница. Заседанието беше прекратено. Няма решение на съда, защото трябва обвиняемият да го чуе, а това не е възможно в момента. 

Първата съдебна инстанция – Софийският градски съд, миналата седмица наложи на Колев по-лека мярка – домашен арест. Днес обаче, при четене на решението от магистратите, в залата влязоха няколко служители на Съдебна охрана. От съда заявиха, че има обосновано предположение за авторство на деянието, в което Колев е обвинен. След това той припадна. Беше повикан лекар, а заседанието бе прекъснато.

Преди това от Прокуратурата заявиха, че са съгласни Колев да остане под домашен арест, защото съпругата му има сериозни здравословни проблеми. Защитата пък поиска обвиняемият да остане без мярка, защото „обвинението е неясно и няма никакви доказателства за пране на пари“.

Източник: NOVA

Снимка: Булфото

Related posts

По-дълга почивка за учениците между двата срока

Дани Тренчева

Прогноза за времето 6 декември 2021

Дани Тренчева

Въвеждат срок на валидност на сертификатите за ваксинирани?

Дани Тренчева

Училища и детски градини получават 15,4 млн. лв. за борба с епидемията

Дани Тренчева

1564 са новите регистрирани случаи на коронавирус у нас

admin

Над 288 000 семейства получиха помощи за отопление

Дани Тренчева

Leave a Comment