20.08.2022
България

Обвиняемият по аферата „Хемус“ остава в ареста, иска среща с Рашков и Гешев

Борислав Колев остава за постоянно в ареста. Това реши Софийският апелативен съд. Колев е обвиняем за изпиране на над 53 милиона лева от парите за строежа на магистрала „Хемус“. Досега той беше под домашен арест.

В мотивите на съда се посочва, че ако продължи да бъде на свобода, има опасност мъжът да се укрие, да извърши ново престъпление или да попречи на разследването. Според Съда може да се приеме, че Колев е участвал в добре обмислена схема за финансови операции с престъпна цел.

По време на първото заседание Колев припадна в съдебната зала, докато съдията четеше определението, с което се решаваше дали да остане в ареста. Днес, предвид здравословното си състояние, той не се яви в съда. Според обвинението, Колев е участвал в създаването на мрежа от фирми, като набирал хора за фиктивни управители. След това по сметките на тези дружества били превеждани милионите за „Хемус“.

„Искам да предам съобщение от името на брат ми. Той би желал лична среща с вътрешния министър Бойко Рашко и, ако прецени, Иван Гешев, тъй като брат ми разполага с информация от съществено значение по повод разследването. Смятам, че никой не мисли, че брат ми е крайният получател на тези 53 млн. лева. Отговорете си, след като става дума за такива суми и мащаби. Дайте си сметка за хората, интересите и влиянията, които са замесени”, заяви братът на обвиняемия Иво Колев пред медиите.

Източник: NOVA

Related posts

МФ: До края на годината не се предвижда поемане на държавен дълг

Дани Тренчева

Прогноза за времето 1 февруари 2022

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 12 януари 2022

Дани Тренчева

Правителството обмисля мерки с оглед на скока в цената на енергийните ресурси

Дани Тренчева

Общопрактикуващите лекари нямат право да предписват безплатни медикаменти, както твърди МЗ

Дани Тренчева

Общо 167 преписки и 30 досъдебни производства са образувани за президентските избори

Дани Тренчева

Leave a Comment