17.06.2024
България

Обвиняемият по аферата „Хемус“ остава в ареста, иска среща с Рашков и Гешев

Борислав Колев остава за постоянно в ареста. Това реши Софийският апелативен съд. Колев е обвиняем за изпиране на над 53 милиона лева от парите за строежа на магистрала „Хемус“. Досега той беше под домашен арест.

В мотивите на съда се посочва, че ако продължи да бъде на свобода, има опасност мъжът да се укрие, да извърши ново престъпление или да попречи на разследването. Според Съда може да се приеме, че Колев е участвал в добре обмислена схема за финансови операции с престъпна цел.

По време на първото заседание Колев припадна в съдебната зала, докато съдията четеше определението, с което се решаваше дали да остане в ареста. Днес, предвид здравословното си състояние, той не се яви в съда. Според обвинението, Колев е участвал в създаването на мрежа от фирми, като набирал хора за фиктивни управители. След това по сметките на тези дружества били превеждани милионите за „Хемус“.

„Искам да предам съобщение от името на брат ми. Той би желал лична среща с вътрешния министър Бойко Рашко и, ако прецени, Иван Гешев, тъй като брат ми разполага с информация от съществено значение по повод разследването. Смятам, че никой не мисли, че брат ми е крайният получател на тези 53 млн. лева. Отговорете си, след като става дума за такива суми и мащаби. Дайте си сметка за хората, интересите и влиянията, които са замесени”, заяви братът на обвиняемия Иво Колев пред медиите.

Източник: NOVA

Related posts

Ангел Кунчев: Очаква се утре здравните власти да обсъждат дали се налагат нови Covid мерки

Дани Тренчева

Мощна магнитна буря удря Земята

admin

НСИ със стряскащо сравниние

admin

Румен Радев: Очаквам и правителството, и депутатите да не забравят огромната си отговорност към гражданте

admin

Колко ще струва природният газ през септември?

admin

What Is a Genetically Modified Crop? A European Ruling Sows Confusion

admin

Leave a Comment