27.07.2024
България

НСО с мерки за сигурност за церемонията за встъпване в длъжност на президента

НСО предприема мерки за сигурността на гражданите и официалните лица по време на церемонията за встъпване в длъжност на президента и вицепрезидента на България. Церемонията ще се състои в събота, 22 януари, от 11:00 часа, на площад “Свети Александър Невски” в София.

За гражданите ще бъде осигурен достъп до събитието след 9:45 ч. през три пункта за проверка: при улиците „Шипка“ и „Париж“, при ул. „Раковски“ и ул. „Оборище“, както и откъм южната страна на храм-паметника „Свети Александър Невски“.

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и забранени вещества. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, пиротехнически изделия и други. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

От 8:00 ч. до 13:00 часа се въвежда забрана за използването на безпилотни летателни средства (дронове) в зоната на мероприятието, за да се ограничат рисковете за присъстващите от нежелани инциденти, съобщават от НСО. 

Related posts

Според Бойко Рашков сигналът срещу Асен Василев не съдържа никакви данни за извършено престъпление

admin

Подкрепата за ПП пада, а за ГЕРБ не се вдига

Наличието на „Гражданска отговорност“ при ГТП ще се установявава вече по електронен път

Дани Тренчева

Днес Православната църква почита Света Емилия

admin

ВСС със становище срещу декларация на управляващите за оставката на Гешев

Дани Тренчева

Десетки сигнали за починали в дом за възрастни във Варна

Дани Тренчева

Leave a Comment