04.02.2023
България

НСО с мерки за сигурност за церемонията за встъпване в длъжност на президента

НСО предприема мерки за сигурността на гражданите и официалните лица по време на церемонията за встъпване в длъжност на президента и вицепрезидента на България. Церемонията ще се състои в събота, 22 януари, от 11:00 часа, на площад “Свети Александър Невски” в София.

За гражданите ще бъде осигурен достъп до събитието след 9:45 ч. през три пункта за проверка: при улиците „Шипка“ и „Париж“, при ул. „Раковски“ и ул. „Оборище“, както и откъм южната страна на храм-паметника „Свети Александър Невски“.

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и забранени вещества. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, пиротехнически изделия и други. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

От 8:00 ч. до 13:00 часа се въвежда забрана за използването на безпилотни летателни средства (дронове) в зоната на мероприятието, за да се ограничат рисковете за присъстващите от нежелани инциденти, съобщават от НСО. 

Related posts

МОН с важна информация за новата учебна година

admin

Правителството отпусна 18 милиона лева за български кинопродукции

Дани Тренчева

Сириецът, обвинен за смъртта на двамата полицаи в Бургас остава в ареста

admin

Може ли международните отношения да са предмет на търговия и какво смятат депутатите по въпроса

Дани Тренчева

Зелените сертификати падат, когато има висок брой ваксинирани

Дани Тренчева

Борят се за живота на дете, пострадало при катастрофата в Бургаско

admin

Leave a Comment