29.03.2024
България

НСО с мерки за сигурност за церемонията за встъпване в длъжност на президента

НСО предприема мерки за сигурността на гражданите и официалните лица по време на церемонията за встъпване в длъжност на президента и вицепрезидента на България. Церемонията ще се състои в събота, 22 януари, от 11:00 часа, на площад “Свети Александър Невски” в София.

За гражданите ще бъде осигурен достъп до събитието след 9:45 ч. през три пункта за проверка: при улиците „Шипка“ и „Париж“, при ул. „Раковски“ и ул. „Оборище“, както и откъм южната страна на храм-паметника „Свети Александър Невски“.

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и забранени вещества. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, пиротехнически изделия и други. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

От 8:00 ч. до 13:00 часа се въвежда забрана за използването на безпилотни летателни средства (дронове) в зоната на мероприятието, за да се ограничат рисковете за присъстващите от нежелани инциденти, съобщават от НСО. 

Related posts

Мъж системно пребивал и заплашвал с убийство жена си отива на съд

admin

Кирил Петков: Да имаме правителство с министри, които ще работят за България без да крадат

admin

Бойко Борисов: Ние можем да направим правителство с първия мандат

admin

Още 6,4 млн. лева за саниране, ремонт и обзавеждане на студентски общежития

Дани Тренчева

Компенсации за родители, излезли в неплатен отпуск заради онлайн обучението на децата си

Дани Тренчева

Вече може да се заяви онлайн продължаване изплащането на наследствени пенсии

Дани Тренчева

Leave a Comment