22.06.2024
Covid-19 Свят

Норвегия премахва част от ограниченията за влизащите в страната

Норвежките власти премахват изискването за карантина за неваксинираните пътници, пристигащи в страната, информират от външно министерство. Мярката влиза в сила на 26 януари. По информация на посолството ни в Осло, гражданите, които към момента са поставени под карантина при влизане в страната, се освобождават от нея от полунощ на същата дата.

Остава изискването за предварителна онлайн регистрация на всички, пътуващи до Норвегия, независимо от ваксинационния им статус. За неваксинираните пътници се запазва изискването да представят отрицателен резултат от тест за COVID-19, направен в рамките на до 24 часа преди влизане на територията на Норвегия (или качване на самолета) и тестване на граничния пункт.

Считано от 26 януари 2022 г., карантината за членове на домакинство на доказано заразен с вируса може да бъде заменена с ежедневно тестване за COVID-19.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: Embassy.Oslo@mfa.bg

Източник: NOVA

Related posts

Турция трайно се отдалечава от ценностите и стандартите на ЕС

admin

7 263 са новите случаи на коронавирусна инфекция, потвърдени у нас през изминалите 24 часа

Дани Тренчева

Безлов: Превърнахме се в един социално-медицински експеримент

Дани Тренчева

Повече институции ще могат подават сигнали към Европейската прокуратура

Дани Тренчева

В отговор на санкциите: Русия спира износа на над 200 продукта до края на 2022

Дани Тренчева

Няма български граждани сред жертвите и ранените при катастрофата с автобус в Италия

admin

Leave a Comment