10.12.2023
Covid-19 Свят

Норвегия премахва част от ограниченията за влизащите в страната

Норвежките власти премахват изискването за карантина за неваксинираните пътници, пристигащи в страната, информират от външно министерство. Мярката влиза в сила на 26 януари. По информация на посолството ни в Осло, гражданите, които към момента са поставени под карантина при влизане в страната, се освобождават от нея от полунощ на същата дата.

Остава изискването за предварителна онлайн регистрация на всички, пътуващи до Норвегия, независимо от ваксинационния им статус. За неваксинираните пътници се запазва изискването да представят отрицателен резултат от тест за COVID-19, направен в рамките на до 24 часа преди влизане на територията на Норвегия (или качване на самолета) и тестване на граничния пункт.

Считано от 26 януари 2022 г., карантината за членове на домакинство на доказано заразен с вируса може да бъде заменена с ежедневно тестване за COVID-19.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: Embassy.Oslo@mfa.bg

Източник: NOVA

Related posts

ЕМА оценява използването на ваксината на J&J като бустерна доза

Дани Тренчева

2 433 са новите случаи на COVID-19, потвърдени у нас през изминалото денонощие

Броят на жертвите на земетресението в Турция и Сирия надхвърля 33 000 души

admin

2 462 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през последните 24 часа

Дани Тренчева

Кацаров: Според мен учениците от 8. до 12. клас могат да се тестват и като възрастните

Дани Тренчева

ЕП призовава за разследвания, ограничения и нови закони заради досиетата „Пандора“

Дани Тренчева

Leave a Comment