09.02.2023
Covid-19 Свят

Норвегия премахва част от ограниченията за влизащите в страната

Норвежките власти премахват изискването за карантина за неваксинираните пътници, пристигащи в страната, информират от външно министерство. Мярката влиза в сила на 26 януари. По информация на посолството ни в Осло, гражданите, които към момента са поставени под карантина при влизане в страната, се освобождават от нея от полунощ на същата дата.

Остава изискването за предварителна онлайн регистрация на всички, пътуващи до Норвегия, независимо от ваксинационния им статус. За неваксинираните пътници се запазва изискването да представят отрицателен резултат от тест за COVID-19, направен в рамките на до 24 часа преди влизане на територията на Норвегия (или качване на самолета) и тестване на граничния пункт.

Считано от 26 януари 2022 г., карантината за членове на домакинство на доказано заразен с вируса може да бъде заменена с ежедневно тестване за COVID-19.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: Embassy.Oslo@mfa.bg

Източник: NOVA

Related posts

САЩ преговаря за доставки на природен газ за Европа

Дани Тренчева

1443 са новите случаи на коронавирус, починали са 86 души

Дани Тренчева

Проф. Витанов прогнозира нов пик на COVID вълна и висока смъртност

Дани Тренчева

Кьовеши иска повече европейски прокурори в България

1 235 са новодиагностицираните с COVID-19 лица в България през последното денонощие

Дани Тренчева

Протести в Германия след влезлите в сила нови противоепидемични ограничителни мерки

Дани Тренчева

Leave a Comment