19.04.2024
Covid-19

Нови строги COVID мерки в област Перник

Въвеждат се задължителни противоепидемични мерки в Пернишка област от 11 до 24 октомври, е решил Областният оперативен щаб за борба с коронавируса.

Преустановява се провеждането на планова оперативна дейност и свижданията в лечебните заведения за болнична помощ. Допускат се само изключения в някои ситуации.

Прекратяват се посещенията в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в тези за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни. Преустановява се провеждането на събирания от частен характер, на масови спортни събития и на закрито, и на открито.

Наложена е забрана и за посещения на фитнес зали, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси. Културни и развлекателни мероприятия (кина, театри, циркови представления, концерти и други сценични прояви) могат да се организират и провеждат при заетост 30 % от общия капацитет на помещенията на закрито.

Посещение в заведения за хранене, игрални зали и казина, с изключение на дискотеки, бар-клубове, пиано-барове и нощни клубове, се допускат при използване на не повече от 50 на сто от капацитета им, осигуряване на физическа дистанция от два метра между столовете на масите и при ограничено работно време в границите между 6.00 и 22.00 часа. През останалите часове на денонощието се допускат само доставки по домовете.

За учениците се въвежда ротационен принцип на дистанционно обучение. Детските градини и ясли са отворени, като ще работят при строго спазване на противоепидемични мерки.

Разрешава се провеждането на присъствени групови занятия в езикови, образователни центрове, занимални и други обучителни центрове при посещаемост от шест до 10 души на два метра разстояние.

Related posts

Първа смъртен случай на заразен с Омикрон във Великобритания

Дани Тренчева

РЗИ прекрати доставките на безплатни тестове в Дупница

Дани Тренчева

Австрия отменя локдауна за неваксинирани

Дани Тренчева

Затягат мерките за влизащите в България

Дани Тренчева

Кирил Петков в Брюксел: Ваксинацията трябва да бъде максимално ускорена

Дани Тренчева

3 411 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през последните 24 часа

Дани Тренчева

Leave a Comment