25.05.2024
Covid-19

Нови строги COVID мерки в област Перник

Въвеждат се задължителни противоепидемични мерки в Пернишка област от 11 до 24 октомври, е решил Областният оперативен щаб за борба с коронавируса.

Преустановява се провеждането на планова оперативна дейност и свижданията в лечебните заведения за болнична помощ. Допускат се само изключения в някои ситуации.

Прекратяват се посещенията в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в тези за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни. Преустановява се провеждането на събирания от частен характер, на масови спортни събития и на закрито, и на открито.

Наложена е забрана и за посещения на фитнес зали, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси. Културни и развлекателни мероприятия (кина, театри, циркови представления, концерти и други сценични прояви) могат да се организират и провеждат при заетост 30 % от общия капацитет на помещенията на закрито.

Посещение в заведения за хранене, игрални зали и казина, с изключение на дискотеки, бар-клубове, пиано-барове и нощни клубове, се допускат при използване на не повече от 50 на сто от капацитета им, осигуряване на физическа дистанция от два метра между столовете на масите и при ограничено работно време в границите между 6.00 и 22.00 часа. През останалите часове на денонощието се допускат само доставки по домовете.

За учениците се въвежда ротационен принцип на дистанционно обучение. Детските градини и ясли са отворени, като ще работят при строго спазване на противоепидемични мерки.

Разрешава се провеждането на присъствени групови занятия в езикови, образователни центрове, занимални и други обучителни центрове при посещаемост от шест до 10 души на два метра разстояние.

Related posts

Хотелиери искат тотален локдаун за три седмици, а не сертификат

Дани Тренчева

1235 са новозаразените у нас

Дани Тренчева

Здравните власти разработват модел, по който ще решават за нови мерки

Дани Тренчева

Вирусолог: Силно заразен грипен вирус ще съвпадне с вълната на Омикрон

Дани Тренчева

В Испания разбиха престъпна група за фалшиви сертификати

Дани Тренчева

Новият подвариант на Омикрон вече е у нас

Дани Тренчева

Leave a Comment