04.12.2023
България

НАП поиска информация за българите, замесени в „Досиетата Пандора“

Националната агенция за приходите е поискала допълнителни данни от Международния консорциум на разследващите журналисти за български физически и юридически лица, които се срещат в документите по разследването, съобщават от Агенцията. В официално писмо до консорциума приходното ведомство иска информация за български граждани и фирми, които потенциално може да се извършили нарушения или престъпления срещу финансовата система на страната, за да бъдат възложени данъчни проверки.

От НАП могат да образуват проверка или ревизия в случаите, в които има информация за отклонение от облагане или укриване на данъци. От Агенцията съобщават още, че ще сравнят данните по Досиетата „Пандора“ с информацията, постъпила по т.нар. международен обмен, при който страната ни получава справки за имущество и доходи на български лица зад граница, се посочва в съобщението.

Related posts

Депутат подаде оставка след селфи с Пеевски

Дани Тренчева

Проф. д-р Христо Даскалов е назначен за изпълнителен директор на БАБХ

Дани Тренчева

Кирил Петков: Новото мнозинство от ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и останалите депутати от „Има такъв народ“ не можаха да направят дори предложение за председател на Народното събрание

admin

Лавинна опасност в Рила и Пирин – какви са съветите на експертите

Дани Тренчева

Емоционален ден за две зодии, други две изправени пред важни решения

admin

Затягат мерките за влизащите в България

Дани Тренчева

Leave a Comment